Pao novi osumnjičeni za napad u Sankt Peterburgu

Izvor: Mondo, 17.Apr.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao novi osumnjičeni za napad u Sankt Peterburgu

Ruske vlasti saopštile su da je uhapšen još jedan osumnjičeni za bombaški napad u metrou u Sankt Peterburgu. Osumnjičeni je deveta osoba koja je uhapšena zbog sumnji da je bila u vezi sa Akbardžonom Džalilovom koji se sumnjiči za napad.

Foto: Youtube/PrintScreeen

On je uhapšen u gradu Odincovo, blizu Moskve, prenosi "Bi-Bi-Si".

Reč je o Abroru Azimovu, kojeg ruske snage bezbednosti ispituju, izjavio je neimenovani izvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << blizak istrazi Rojtersu.

VIDEO: Moment suspect organizer of #StPetersburg metro terrorist #attack busted by #FSBhttps://t.co/EVOqjcftRupic.twitter.com/cgDPwIfrok

— RT (@RT_com) April 17, 2017

Iz pres centra ruske Federalne službe bezbednosti saopštili su da su pripadnici te službe uhapsili jednog od organizatora napada, Abrora Azimova, rođenog 1990. godine, u distriktu Odincovo, u moskovskom regionu, koji je obučavao Akbardžona Džalilova.

Potvrđeno: ON je napadač iz Sankt Peterburga

"Raša tudej" postavila je snimak na kom se vidi da je osumnjičeni uhapšen u blizini železničke pruge.



Izvor: Youtube

Istražni komitet Rusije potvrdio je da je muškarac koji je izveo napad u metrou u Sankt Peterburgu 22-godišnji Akbaržon Džalilov, rođen 1995. godine.

Džalilov (22), iz Kirgistana, razneo se 3. aprila u vozu između dve stanice, usmrtivši 14, a ranivši 49 ljudi.
Pogledaj vesti o: Jutjub,   Moskva

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Novi osumnjičeni u slučaju napada na metro u Sankt Peterburgu

Izvor: Telegraf.rs, 17.Apr.2017

Ruske snage bezbednosti ispituju Abrora Azimova, novog osumnjičenog za napad na metro stanicu u Sankt Peterburgu, izjavio je danas neimenovani izvor blizak istrazi Rojtersu...Azimov je deveta osoba, koja je uhapšena zbog sumnji da je bila u vezi sa Akbardžonom Džalilovom kojeg ruska policija sumnjiči...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.