Ovo su najbolje srpske onlajn stvari za 2018. godinu

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najbolje srpske onlajn stvari za 2018. godinu

Sajt novinske agencije Beta proglašen je dobitnikom statue Top 50 najboljih onlajn stvari u prošloj godini u Srbiji u konkurenciji vesti i medija, koju 22. put dodeljuje časopis PC Press.

U kategoriji aplikacija, statua je dodeljena platformi RTS Planeta, a u kategoriji YouTube kanali najbolji je oficijelni kanal Mićko Ljubičić.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Irini Reljin kazala je prilikom dodele priznanja Top >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 50 najboljih onlajn stvari u 2018. da se savremene informacione i komunikacione tehnogije u Srbiji razvijaju brzo i da bez njih, po njenim rečima, društvo ne može da funkcioniše.

Reljin je podsetila da je po ovogodišnjem indeksu digitalne ekonomije, Srbija na 34. mestu, od postojećih 45.

"Na listi ispod naše zemlje su mnoge informaciono razvijenije države. To je najbolji pokazatelj da je Srbija u razvijanju novih tehnologija napredovala od 2013.", ukazala je Reljin.

Glavni i odgovorni urednik novinske agencije Beta Dragan Janjić rekao je da je nagrada Top 50 najboljih onlajn stvari "priznanje za višegodišnji trud" koji ta medijska kuća ulaže prenoseći informacije.

"Jako veliku pažnju obraćamo na informativni sadržaj sajta i trudimo se da na njemu ima što više zanimljivih vesti i informacija koje su važne za širu javnost, ali i za druge medije", rekao je Janjić i dodao da je to priznanje "potvrda da se agencija Beta na pravi način bavi informacijama".

Direktorka PC Press-a Vesna Čarknajev je navela da je u ovogodišnji izbor za Top 50 najboljih onlajn stvari u 2018. u Srbiji ušlo više od 500.000 sajtova, naloga na društvenim mrežama i internet aplikacija.

"Imali smo težak zadatak. Najpre je publika predložila svoje favorite, a onda su članovi stručnog žirija izabrali top listu", objasnila je Čarknajev.

Dobitnici nagrada po kategorijama su:

U okviru kategorije Vesti i mediji dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: bbc.rs, mondo.rs, pistaljka.rs, vice.com i beta.rs koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije eMarkert dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: delfi.rs, limundo.com, n-sport.net, prodavnicaalata.rs i dijaspora.shop koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Poslovni i društveni servisi dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: cityexpert.rs, euprava.gov.rs, kamatica.rs, mojapijaca.rs i cenoteka.rs koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Obrazovanje i kultura dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: edukacija.rs, kultivisise.rs, savremena-osnovna.edu.rs, naukakrozprice.rs i narodnimuzej.rs koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Dom i zabava dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: lekarinfo.com, luxlife.rs, najboljamamanasvetu.com, savourytrips.com i balkanrock.com koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Sport i (avan)turizam dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: putovanja.info, selo.rs, runawaytravels.rs, sportklub.rs i mozzartsport.com koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Mobilne aplikacije dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: EON, Glook.me, Orion TV, Tehnomanija i RTS Planeta koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Facebook dobitnici priznanja su sledeće stranice: @enterijerstana, @nefa.namestaj, @LukovskaBanja i @ninonline koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Instagram dobitnici priznanja su sledeći profili: @lidlsrbija, @ig_belgrade i @harpersbazaarserbia koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije LinkedIn dobitnici priznanja su sledeće stranice: /company/Homepage i /company/Nordeus koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Twitter dobitnici priznanja su sledeći nalozi: @veceivan i @NichimIzazvan koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije YouTube dobitnici priznanja su sledeći kanali: Bakina kuhinja, Benchmark, #FT1P - Knjiški moljac i Mićko Ljubičić Official Channel koji je i nosilac statue.

Nagrada Glas publike ove godine je otišla sajtu eKapija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.