Ovo mi je najbolja investicija u životu: Kupio kuću punu smeća, pa otkrio BLAGO VREDNO MILIONE

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2021, 20:27

"Ovo mi je najbolja investicija u životu": Kupio kuću punu smeća, pa otkrio BLAGO VREDNO MILIONE

Aleks je zadržao i celokupan nameštaj u kući nakon što je gospođa Rak preminula u decembru, a svoja otkrića podelio je na svom Jutjub kanalu, procenjujući da je pronašao stvari u vrednosti od skoro 400.000 dolara, piše "San".

Aleks Arčbold, vlasnik antikvarnice, dugo se premišljao pre nego što je odlučio da rizikuje i kupi kuću punu prašine, kutija i raznog smeća koja je bila dom pokojne nastavnice klavira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bet Džoan Rak. Ubrzo se ispostavilo da je uložio u najbolju investiciju u životu.

Antikvar i Jutjuber nije baš bio siguran šta će pronaći u njenom domu jer nikada nije ušao u njega, uprkos višegodišnjem poznanstvu. Ipak, zajedno sa svojom suprugom, preuzeo je rizik jer je pretpostavljao da se unutra nalazi barem veliki klavir.

Kada je uzeo ključeve, zapanjio se naišavši na kutije i kese nagomilane u gotovo svakoj sobi, zaključio je da kuća izgleda kao "tipičan dom ljudi sa Diogenovim sindromom-sindromom hrčka".

 - Nisam znao da je ekscentrična učiteljica klavira koju sam poznavao zapravo milionerka - rekao je Aleks.

Dok su on i njegov tim mukotrpno "prekopavali" kroz svaku sobu, otkrili su retke novčiće, uključujući čist srebrni dolar i novac iz 1920-ih.

- Naši najimpresivniji nalazi uključuju novčanike pune gotovine, srebrnu polugu od 2,8 kilograma i vreće pune zlatnih i dijamantnih prstenova - istakao je.

Po kući su bile posute kutije Šanela, Barberija i Tifani - Aleks je čak pronašao blistavi zlatni prsten bačen u cipelu. Rekao je da su i oni naleteli na male srebrne poluge nakon što je jedna ispala iz hrpe letaka, pa je tim proverio svaki časopis i knjigu u kući.

Ormari nastavnice Rak bili su puni dizajnerske odeće, od krznenih kaputa do skrojenih odela, a spadaju u vrlo tražene vintidž komade. Alek i njegov tim otkrili su stare zapise, sobu s perikama, brojne pribore za jelo, nameštaj, knjige, cipele, drangulije, ukrase - i najmanje tri šivaće mašine.

- Sve ovde ima potencijal, imao sam neverovatnu sreću. Ovo mi je najbolja investicija u životu - zaključio je.

Nakon što je razvrstao sve nalaze, Aleks je potvrdio da veliki klavir zadržava za sebe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.