Miris cajki na Balkanu: Ove pesme vladaju Jutjubom - šta mislite o njima?

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 11:45

Miris "cajki" na Balkanu: Ove pesme vladaju Jutjubom - šta mislite o njima?

Muzičkom scenom Balkana u poslednjih nekoliko godina vladaju zvezde Jutjuba, a pored njih prednjače i muzičari iz Srbije. Ne radi se više o turbo-folk hitovima kao ranije, međutim, ove pesme bave se sličnim temama na malo drugačiji način. Evo malog preseka stanja.

Primer da muzika ne poznaje granice pruža nam pogled na Trending listu zemalja regiona.

Broj jedan u Trendingu svih šest zemlja bivše Jugoslavije (Srbije, Hrvatske, BiH, Severne Makedonije, Crne Gore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Slovenije) je pesma "Vudu", u izvođenju Devita i Teodore. Evo stihova.

"Mala je u gasu, samo juri modu

Glumi višu klasu, da sve oči bodu

Isprazni mi kasu, lagano u hodu

U crnom donjem vešu, Barbi zapali mi sobu"


Na drugom mestu u svim zemljama, osim u Severnoj Makedoniji, takođe se nalazi Teodora sa pesmom "Gasolina".

"Konobari donose non stop,

Posle mene je uvek potop,

Moraš da si kao ja loko,

Jer ćeš biti vrlo brzo gotov"


U Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj i Srbiji treći u Trendingu su momci Kimi i Medži, koji pevaju o pevačici Senidi. Evo jednog dela.

"Treba vam j***ni Medži,

Senidah ga zove da bleji,

Kimi’s gang dok ne osedim,

Rastemo - milion sledi"


U najpopularnije pesme u Trendingu još spadaju i Nikolija sa pesmom "No Plaky", Saša Kovačević i njegov hit "Afera", Devito sa još jednim hitom "Fleks", kao i jutjuber Baka Prase koji je kupio poršea i odlučio da se pohvali njime u pesmi "Macan".

Zanima nas i vaše mišljenje. Da li bi neke druge pesme trebalo da se nađu među najslušanijima? Pišite nam u komentarima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.