Kako zvuči kada stranci pevaju pesmu sa Kosova

Izvor: 011vodič.com, 26.Feb.2020, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako zvuči kada stranci pevaju pesmu sa Kosova

Međunarodni muzički ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra objavio je obradu dragulja balkanske muzike “Marijo deli bela Kumrijo” što ujedno predstavlja i najavu novog albuma za septembar 2020. godine.
Foto: YouTube/printscreen
Dolazak u Srbiju, sa novom pevačicom Margeritom Abitom iz Italije, BGKO je zakazao za drugu polovinu godine.
“Marijo deli bela Kumrijo” je jedna od naših najlepših narodnih goranskih >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << pesama sa Kosova, napisana na torlačkom dijalektu.
Večna tema o tugi i dubokoj čežnji za voljenjim bićem koje je daleko, obrađena u novom izdanju i sa prepoznatljivim BGKO stilom.


Barcelona Gipsy balKan Orchestra je međunarodni muzički ansambl sa sedištem u Barseloni. Osim Ivana Kovačevića, kontrabasiste iz Beograda, bend čine:
Pevačica Margerita Abita sa Sicilije, harmonikaš Matija Skirosa iz Italije, gitarista Žulijen Šanal iz Francuske, perkusionista Stelios Togijas iz Grčke, klarinetista Dani Karbonei violinista Pere Nolasc Turu iz Španije i violinista Oleksandar Sora iz Ukrajine.
Bend aktivno radi na pripremanju novog albuma i održavanju koncerata. Posle upravo završene turneje u Italiji, slede koncerti u Makedoniji, Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj, Nemačkoj i Španiji.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Međunarodni ansambl objavio obradu narodne pesme sa Kosova

Izvor: B92, 27.Feb.2020, 11:23

Međunarodni muzički ansambl Barcelona Gipsy Balkan Orchestra objavio je obradu dragulja balkanske muzike "Marijo deli bela kumrijo" što ujedno predstavlja i najavu novog albuma za septembar 2020. godine..."Marijo deli bela kumrijo" je jedna od naših najlepših narodnih goranskih pesama sa Kosova,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.