Jutjub uskoro UKLANJA opciju koja nervira mnoge, pogotovo influensere!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 12:53

Jutjub uskoro UKLANJA opciju koja nervira mnoge, pogotovo influensere!

Jutjub u novom ažuriranju testira funkciju kojom se uklanja broj dislajkova na nekom video-snimku.

U pitanju je funkcija koje će biti dostupna samo ograničenom broju korisnika, a još uvek se ne zna da li će dobiti i svetsku "pokrivenost".

Kako su rekli iz ove kompanije, glavni razlog za ovakav potez je "sve veći broj ciljanih dislajkova, kako bi se određeni kreatori diskreditovali", prenosi Independent.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Već nekoliko godina, YouTube je zabrinut zbog načina na koji dislajkovi mogu da se koriste za napade na kreatore, pa su tako još 2019. rekli da će možda u potpunosti ukinuti mogućnost dislajka. Ipak, to se još uvek nije desilo.

Neće biti svima dostupno

Naglašeno je da će kreatori kojima mogućnost uklanjanja broja dislajkova bude dostupna, ipak i dalje moći da vide koliko je ljudi dislajkovalo njihov video-snimak, ali da je razlika u tome što ova informaicja neće biti dostupna gledaocima.

👍👎 In response to creator feedback around well-being and targeted dislike campaigns, we're testing a few new designs that don't show the public dislike count. If you're part of this small experiment, you might spot one of these designs in the coming weeks (example below!). pic.twitter.com/aemrIcnrbx

— YouTube (@YouTube) March 30, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.