Hakovani Tviter i Jutjub nalog britanske vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022, 09:39

Hakovani Tviter i Jutjub nalog britanske vojske

Britanska vojska saopštila je da sprovodi istragu nakon što su hakovani njen Tviter i Jutjub nalog. Video snimci kriptovalute na kojoj se nalaze fotografija milijardera Ilona Maska pojavile su se na Jutjub kanalu, dok je na Tviteru retvitovano nekoliko komentara povezanih sa NFT tokenima, preneo je BBC.

Vojska je potvrdila da je došlo do "proboja", rekavši da je bezbednosnu situacija shvatila vrlo ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da sada rešava pitanja, a oba naloga su vraćena.

"Pošto smo rešili pitanje, a istraga je u toku, ne bi bilo primereno da dalje komentarišemo", rekao je portparol vojske.

Nije poznato ko je izvršio hakerski napad, u kojem su imena naloga britanske vojske promenjena.

U jednom trenutku, ime Tviter naloga je promenjeno u Bapesklan, a do nedelje uveče, sve je vraćeno na normalu.

"Izvinjavamo se zbog privremenog prekida našeg naloga. Izvršićemo punu istragu i naučiti iz ovog incidenta. Hvala što nas pratite, a normalno funkcionisanje će se sada nastaviti", navela je vojska.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRITANSKA VOJSKA NA METI HAKERA: Kriptovalute "zauzele" JuTjub i Tviter naloge vojske, istraga u toku

Izvor: Kurir, 04.Jul.2022

Britanska vojska otvorila je istragu nakon što su im hakovaninalozi na Tviteru i Jutjubu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.