GRAD DUHOVA Prvi video klip na Jutjubu od 33.2 megapiksela

Izvor: Blic, 10.Jun.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAD DUHOVA Prvi video klip na Jutjubu od 33.2 megapiksela

Jutjub od sada nudi i opciju gledanja video klipova od 33.2 megapiksela, što je najveća ponuđena rezolucija na svetu. Iako mnogi monitori ne mogu to da podrže, svakako je neverovatan prizor za videti.

Prvi video koji nudi ultra visoku rezoluciju zove se "Ghost town" ili grad duhova i snimili su ga Luk i Marika Njuman sa posebnom "RED Epik dregon" kamerom, a ceo video je potom obrađen u programu "Adobe after efekts".

Rezolucija 33.2 megapiksela odgovara dimenzijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 7680 × 4320, što se još naziva i 8k rezolucijom. Ipak, to je još uvek jako napredna tehnologija i monitori koji mogu da puste ovakve klipove je gotovo nemoguće pronaći.

VIDEO> Ipak, u ovom videu možete uživati i u manjoj rezoluciji
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

YouTube ima 8K video opciju

Izvor: ITsvet.com, 11.Jun.2015, 13:08

Uređaji za snimanje u 8K rezoluciji su retki, monitori koji mogu da reprodukuju 8K video su još ređi, ali to nije sprečiloYouTube da ponudi 8K video sadržaje.- Nedavno se na YouTube sajtu pojavio prvi video koji iskorišćava sve linije koje nudi 8K rezolucija. Klip je nazvan Ghost Towns i predstavlja...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.