Američka vlada optužena: Cure informacije

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 08:26

Američka vlada optužena: Cure informacije

Taker Karlson optužio je američku vladu za "curenje" informacija posle njegovog sastanka sa bivšim američkim obaveštajcem Edvardom Snoudenom u Rusiji.

Američki novinar koji je dao intervju Jutjub blogeru Leksu Fridmanu, kazao je da Snouden nije želeo da njihov sastanak u Moskvi bude objavljen u javnosti i on nikome nije rekao za razgovor sa bivšim specijalcem.

"On (Snouden) je rekao da...Više volim da niko ne zna da smo se sreli...Jedini razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zašto vam ovo govorim...Semafor...je preneo informacije koje je dobio od američkih obaveštajnih agencija, a koje su procurele suprotno mojim interesima koristeći sopstvena sredstva...u navodno slobodnoj zemlji", dodao je Karlson, prenose RIA Novosti.

Karlson se, tokom putovanja u Rusiju, sastao sa Snoudenom i Tarom Rid, koja je optužila aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena, sa kojim je ranije sarađivala, za uznemiravanje.

Ranije je Karlson u intervjuu Blejzu rekao da je uveren da su ga pre intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pratile američke obaveštajne agencije.

Karlson je u februaru intervjuisao ruskog lidera Vladimira Putina.

Značajan deo dvočasovnog razgovora posvećen je ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa SAD, NATO i Zapadom.

Intervju objavljen u noći 9. februara imao je više od 200 miliona pregleda na društvenoj mreži Iks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jutjub,   Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Taker Karlson optužio američke vlasti za curenje informacija

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2024

MOSKVA - Američki novinar Taker Karlson optužio je američku vladu za "curenje" informacija poslije njegovog sastanka sa bivšim američkim obavještajcem Edvardom Snoudenom u Rusiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.