
Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Avg.2016, 11:17 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stara jela juga Srbije: Juneće šnicle u saftu od belog luka
Danas spremamo izuztno ukusne juneće šnicle u saftu - sosu od belog luka.
Potrebno je:
juneće šnicle 4 komada
brašno 1 kašika
beli luk 3 -4 čena
peršun nekoliko grančica, bosiljak
ulje ili svinjska mast 4-5 kašika
so, biber
Priprema
Šnicle prvo dobro izlupati, posoliti, pobiberiti i ispržiti na ulju ili masti.
ispržene šnicle izvaditi >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << na tanjir a u masnoći koja ostala od šnicli propržiti sitno seckani beli luk i brašno a onda doliti 2dl mlake vode, može i mleka i kuvati dok se sos ne zgusne.
U skuvan sos vratiti meso, prokuvati još jedno vreme i onda dodati naseckani peršun i bosiljak, promešati i poklopiti da odstoji da bi primilo ukus i miris.
Prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...