Stara jela juga Srbije: Juneće šnicle u saftu od belog luka

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Avg.2016, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara jela juga Srbije: Juneće šnicle u saftu od belog luka

Danas spremamo izuztno ukusne juneće šnicle u saftu - sosu od belog luka.

Potrebno je: 

juneće šnicle 4 komada

brašno    1 kašika

beli luk   3 -4 čena

peršun nekoliko grančica, bosiljak

ulje ili svinjska mast 4-5 kašika

so, biber

Priprema

Šnicle prvo dobro izlupati, posoliti, pobiberiti i ispržiti na ulju ili masti.  

ispržene šnicle izvaditi >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << na tanjir a u masnoći koja ostala od šnicli propržiti sitno seckani beli luk i brašno a onda doliti 2dl mlake vode, može i mleka i kuvati dok se sos ne zgusne.

U skuvan sos vratiti meso, prokuvati još jedno vreme i onda dodati naseckani peršun i bosiljak, promešati i poklopiti da odstoji da bi primilo ukus i miris. 

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.