Izvor: JUGpress.com, 04.Dec.2021, 22:51

Protest u Nišu završen bez incidenata, ulicama prošetalo oko 10.000 ljudi

NIŠ

Oko 16.00 časova u Nišu je završen miran protest građana zbog usvajanja izmena Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji, kao i najavljenog otvaranja rudnika Rio Tinta u dolini Jadra. Građani Niša okupili su se najpre na platou ispred zgrade opštine u ulici Nikole Pašića da bi potom krenuli  u šetnju i doli do kružnog toka kod TC “Delta Planeta”. Protest je završen bez i jednog incidenta, osim sitnijih koškašnja sa vozačima i šetačima jet ovi prvi nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mogli da nastave vožnju. Procenjuje se da je današnji skup u Nišu okupio oko 10.000 ljudi i da je najmasovniji u poslednje dve decenije.

Protest je završen blokadom kružnog toka kod Tržnog centra “Delta Planet” a prethodno su građani Niša blokirali Most mladosti i raskrsnicu kod Osnovnog i Višeg suda.

                              Na čelu protestne kolone nalazile su se Nišlije koje su nosile transparente protiv Rio Tinta i Zakona o eksproprijaciji, kao i maketu pesnice na Bubnju, simbola otpora fašizmu u Nišu.

                              Na samom čelu kolone nalazio se i umetnik Slavoljub Blagojević koji je nosio stalak sa obešenim velikim gumenim čekićem i velikom metalnom kašikom. Objasnio je da je kašika ptvobitni zaštitni znak predsednika Srbije, a  gumeni čekić takođe njegov zaštitni znak novijeg datuma.

                              Bkagojević je kazao da bi vrlo rado prišao Vučiću kada dođe u Niš i rekao mu sve što ima ali veruje da  neće moći da mu priđe ni na sto metara.

                               Na ulicama Niša nije bilo policije. Policija nije regulisala ni saobraćaj pa su vozači morali samo da se snalaze pronalazeći ulice kojima mogu da se kreću.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.