Izvor: JUGpress.com, 04.Sep.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za pokretanje posla povratnicima na Kosmet

VRANJE

Nemačka organizacija ASB raspisala je javni poziv namenjen interno raseljenim licima koja su zainteresovana za povratak na Kosovo i Metohiju, a koja mogu da konkurišu za opremu, mašine i alate za pokretanje posla u vrednosti od 2.500 evra, kao i za obuku za pokretanje posla.

Javni poziv se odnosi na sledeće opštine i gradove: >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Kruševac, Kragujevac, Kraljevo, Čačak, Raška, Aranđelovac, Trstenik,Vrnjačka Banja, Vranje i Bujanovac.

Rok za podnošenje prijava je 15. oktobar u 16 časova.

Kroz poziv će biti obezbeđena oprema za 54 porodice i obuka za pokretanje posla za 90 porodica.

Oprema i programi obuka će interno raseljenim licima poboljšati mogućnosti za zapošljavanje i stvaranje prihoda, kako bi se doprinelo održivosti njihovog povratka.

Prijavni upitnik, kao i spisak dokumentacije koju je potrebno priložiti mogu se naći na veb sajtu i društvenim mrežama organizacija ASB i CenTriR.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u vidu opreme i programa obuke za pokretanje posla se raspisuje u okviru projekta „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo“,

Projekat sprovode organizacije ASB i CenTriR i Grad Kruševac, a finansira Evropska unija.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.