Izvor: JUGpress.com, 03.Jul.2023, 21:38

Počela rekonstrukcija škole u Niškoj Banji

NIŠ-NIŠKA BANJA

Posle nekoliko decenija čekanja počelo je renoviranje Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji kako bi se poboljšala energetska efikasnost zgarde, ali i zaštitila životna sredina jer nakon rekonstrukcije fasade, uvođenja led osvetljenja i zamene celokupne stolarije menja se i način zagrevanja škole koja za to sada koristi mazur, a od sada će to biti pelet.

                                   Projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sanacije škole se radi od sredstava Ministarstva za energetiku i Grada Niša, a vrednost radova je 54 miliona dinara.Grad je iu budžeta u ove svrhe izdvojio 20 miliona.

                                Darko Milojković, direktor Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ je istako da je dan kada su radovi na rekonstrukciji škole započeti za njega ali i za sve zaposlene u školi najsrećniji dan jer se dugo godina čekalo na to.

                              „ U ovom projektu Ministarstva, Grada i Opštine Niška Banja jeste energetska efikasnost najvažnija, ali ovde imamo i zaštitu životne sredine. Sistem grejanja u školi će biti promenjen. Trenutno se grejemo na mazut, a preći će se na mnogo čistije grejanje, pelet. Roditelji su jako zadovoljni i ovo je pravi projekat, isključivo vezan za Banjce“, istako je direktor škole Darko Milojković koji je ovom prilikom najavio i početak renoviranja školske izgrade u Kutini gde se nalazi istureno odeljenje škole u Niškoj Banji.

                                 Dušan Živković, predsednik Niške Banje je istakao da je škola za Nišku Banju važna koliko i svi drugi projekti poput Akva-parka koji se gradi ili pak izlazak na autoput, posebno što je škola namenjena isključivo žiteljima Banje i deci koja žive u Banji i tu se obrazuju.

                               „ Za rezliku od nekih projekata koji se sada rade a koji će važni za kvalitetniji boravak turista u Banji, ovaj projekat tiče isključivo nas Banjaca. Sa ponosom mogu da kažem da u toj školi ide gotovo 700 đaka, otprilike dve trećine naše opštine pohađa nastavu u toj školi. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradom i sa Ministarstvom energetike i rudarstva danas počinjemo projekat koji vredi oko 54 miliona dinara“, istakao je Dušan Živković.

                                Dodao je da ovo važan dan za Nišku Banju u školu koja se nalazi u njoj a u čije renoviranje nije ulagano još od 1975.godine. Inače škola je izgrađena 1963.godine.

                                 „Koliko je važno da turisti steknu određeni utisak o Niškoj Banji, toliko je važno da i naši sugrađani koji žive ne teritoriji Gradske opštine imaju sve uslove za život. Škola jeste jedan od važnih činilaca i zbog toga smo se opredelili da podržimo Gradsku opštinu Niška Banja, koja je aplicirala ka Ministarstvu energetike za određena sredstva, a nešto više od 20 miliona smo izdvojili iz gradskog budžeta za sanaciju škole“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je obišla radove. (kraj) VP/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.