Izvor: JUGpress.com, 03.Jul.2023, 18:36

Najbolji na maloj maturi su učenici iz Niške Banje

NIŠ-NIŠKA BANJA

Učenici Osnovne škole „Ivan Goran kovačić“ u Niškoj Banji postigli su najbolje rezultate na završnom ispitu ove godine sa osvojenih 30,3 poena u proseku od maksimalnih 40, objavljeno je na sajtu Moja srednja škola.  Na drugom mestu nalazi se Osnovna škola „Ratko Vukićević“ čiji su osmaci malu maturu završili sa prosečnih 29,35 poena. Sledi Osnovna škola „Dušan Radović“ sa  29, 34 poena. I Osnovna škola „Vožd Karađorđe“ se nalazi u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << samom vrhu na spisku postignuća niških škola na završnom ispitu. Ona je četvrta a njeni osmaci su na završnom ispitu osvojli u proseku 29,03 poena. Mežu pet škola čiji su se učenici istakli sa brojem poena koje su osvojili na završnom ispitu nalazi se i Osnovna škola „Car Konstantin“ sa  28,43 poena.

                           Najmanje poena na završnom ispitu osvojili su učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“, 14,59 poena.

                            „Rezultati naših učenika pokazuju jedan kontinuirani rad tokom cele školske godine. Nastavnici su od početka školske godine počeli da rade sa učenicima.To pokazuje i da je Niška Banja sastavni deo grada i da naša deca uče pod istim uslovima i kvalitet rada u školi od strane nastavnika je isti kao i u gradskim školama“, kaže Darko Milojković, direktor OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji-

                            I Milena Kostić, direktorka OŠ „Vožd Karađorđe“  čiji su učenici na četvrtom mestu u gradu po postignutim rezultatima ističe da je postignuti uspeh plod kontinuiranog rada nastavnika sa učenicima koji je počeo još u septembru.

                            „Održana je i pripremna nastava u školi kojoj se odazvao veliki broj učenika. Posebno se sa decom radilo posle probnog završnog ispita. Svako od učenika je mogao kada je to želeo da se obrati za pomoć predmetnom nastavniku, da dođe na konsultacije i da dobije objašnjenje  za lekcije koje mu nisu jasne“, ističe Milena Kostić.

                            Završni ispit je ove godine polagalo  2.376 osmaka iz 38 škola koje se nalaze na teritoriji pet gradskih opština, ukljkučujući i učenike dve specijalne škole koje pohađaju đaci sa smetnjama u razvoju kao i specijalno odeljenje Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu koje pohađaju osnovci osebno nadareni za metematiku.

                           Odeljenje za darovite matematičare u Gimnaziji „Svetozar Marković“ pohađa 17 osmaka od kojih je njih 13 završilo se diplomom „Vuka Karadžića“, ali su istovremeno  bodovima sa završnog ispita tri učenika dodala i poene osvijene na državnim takmičenjima.

                           Slede osnovne škole  “Vojislav Ilić Mlađi” u Humu,27,98, “Sveti Sava” ,27,91, “Dr Zoran Đinđić” u Brzom Brodu, 27,83, “Branislav Nušić” u Donjoj Trnavi, 27,74, “Dositej Obradović”, 27,68, “Prvi maj” u Trupalu,27,47, “Ćele-kula” , 27,38 poena koliko su ovojili u proseku i učenici Osnovne škole “Učitelj Tasa”.

                            Učenici osnovnih škola  „Bubanjski heroji“ osvojili su 26,70, učenci „Čegra“ 26,30, dok su osmaci škole „Njegoš“ u proseku osvojili 26,17 poena. Učenici OŠ „Miroslav Antić“ osvojili su 26,05 poena.  Učenici OŠ “Kralj Petar Prvi” sakupili su u proseku 25,39 bodova, đaci škole “Branko Miljković” 25,24, učenici OŠ “Karađorđe” u Gornjem Matejevcu 25,18, a škole “Stefan Nemanja” 25,09.

                          Prosek poena ispod 25 ima škola “Đura Jakšić” u Jelašnici,24,55, “Jovan Jovanović Zmaj” u Malči, 24,07, “Kole Rašić”,23,67, “Milan Rakić” u Medoševcu ,23,06, “Stevan Sinđelić” u Kamenici, 22,87, “Radoje Domanović” ,22,26, “Desanka Maksimović” u Čokotu, 22,24 i “Lela Popović” u Miljkovcu, 22,17. Njima se pridružuju i osnovne škole “Ivo Andrić” sa 21,84 poena, “Sreten Mladenović Mika” sa 21,66, “Nadežda Petrović” u Sićevu sa 21,62 i “Branko Radičević” u Gabrovcu, čiji su đaci pre dve godine bili najbolji na završnom ispitu u celom Nišavskom okrugu, dok sada imaju 20,47 bodova. (kraj) VP/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Počela rekonstrukcija škole u Niškoj Banji

Izvor: JUGpress.com, 03.Jul.2023

NIŠ-NIŠKA BANJA..Posle nekoliko decenija čekanja počelo je renoviranje Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji kako bi se poboljšala energetska efikasnost zgarde, ali i zaštitila životna sredina jer nakon rekonstrukcije fasade, uvođenja led osvetljenja i zamene celokupne stolarije...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.