Otvorena prva javna garažu u Nišu

Izvor: JUGpress.com, 20.Nov.2018, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena prva javna garažu u Nišu

NIŠ

U Nišu je danas otvorena prva javna garaža kapaciteta 70 parking mesta. Garaža se nalazi   u ulici Vojvode Tankosića kod Doma zdravlja. Garaža je dvoetažna a  planirana su i mesta za parkiranje vozila osobama sa invaliditetom.

Prvih deset dana parking se neće naplaćivati, a od 1.decembra cena parkinga po satu iznosiće 40 dinara.

“Od jednog neuređenog parking prostora dobili smo prvu javnu garažu srednjeg nivoa, potpuno uređeno parkirališta, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa posebno označenim mestima za osobe sa invaliditetom, osvetljenog i pokrivenog, ali i obezbeđenog svim merama bezbednosti”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović prilikom otvaranja javne garaže. On je ajavio početak izgradnje još jedne javne garaže u gradu koja će se nalaziti na Sunđelićevom trgu, ali je dodao i da se novi parking gradi na prostoru između novog i starog Kliničkog centra.

“Ukupno gledano, samo na ova tri mesta podići ćemo kapacitet parking prostora na nivo koji zadovoljava potrebe sugrađana”, dodao je gradonačelnik Bulatović.

Direktor JKP “Parking servis” Dejan Dimitrijević je dodao da je izgradnja javne garaže kod Doma zdravlja kruna njihovog poslovanja poslovanja.

“Završili smo i otvaramo prvu javnu garažu u gradu na opšte zadovoljstvo svih nas, a posebno građana”, kazao je Dejan Dimitrijević. “Za sada ima 70 parking mesta s tim što postoji mogućnost da kapacitet garaže povećamo ukoliko se za tim pokaže potreba”.

Dimitrijević je dodao da je pre izgradnje javne garaže na tom prostoru bilo četrdesetak neuređenih parking mesta koja nisu ispunjavala ni tehničke uslove.

“ Sada se tu nalazi javna parking garaža sa mestima koja su obeležena po najvišim standardima, ispunjeni su svi tehnički uslovi u saradnji sa strukom, ekološki standardi na evropskom nivou su ispoštovani, tako da sada grad ima jedno od najmodernijih parkirališta”, kazao je Dimitrijević. “Vrednost celopkupnog projekta, nabavka i montaža savremene garaže ovog tipa je 30 miliona dinara”.

Paralelno sa ovom garažom, obezbeđena je i konstrukcija ovog tipa za najaktraktivnije parkiralište u gradu na Sinđelićevom trgu.

“Očekujemo da taj projekat bude završen iduće godine obzirom da je konstrukcija već stigla i nalazi se kod nas.U toku je priprema planske dokumentacije neophodne za početak radova. Tamo trenutno imamo 78 parking mesta, ali se radi o dupliranju površine i kada bude gotova projektna dokumentacija znaćemo tačno koliko će biti parking mesta”, najavio je Dimitrijević.

Garaža nosi ime Gorana Ostojića, komandanta 63 padobranske brigade koji je stradao na zadatku na Kosovu i Metohiji 1998.godine.

Otvaranju garaže prisustvovali su i predstavnici Udruženja pripadnika veterana 63 padobranske brigade, budući da je na njihov predlog garaža ponela ime jednog od njihovih pripadnika, komandanta Gorana Ostojića koji je poginuo na zadatku 1998.godine.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.