Obeleženo 10 godina od privatizacije Duvanske industrije Vranje

Izvor: juGmedia, 01.Okt.2013, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeleženo 10 godina od privatizacije Duvanske industrije Vranje

VRANJE – Kompanija British American Tobacco (BAT) obeležila je 10 godina od uspešne privatizacije Duvanske industrije Vranje na svečanoj proslavi u svojoj fabrici u Vranju kojoj je prisustvovao i predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić. Pored premijera Srbije ceremoniji su prisustvovali gospodin >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Thanos Trimis, generalni direktor British American Tobacco za Srbiju, Crnu Goru i Bugarsku, gospodin Rasmus Pagh, generalni direktor fabrike BAT Vranje a.d i brojni relevantni predstavnici privrednog i javnog života Srbije.

Na svečanoj ceremoniji, premijer  Ivica Dačić istaka je: „Srbija je pouzdana i sigurna destinacija za investitore, a jedan od najboljih primera za to je i uspešna privatizacija Duvanske industrije Vranje pre deset godina. Vlada Srbije će podržati strane investitore tako što će praviti uslove za regionalnu stabilnost i stvarati ekonomski sistem u kome će postojati stabilnost institucija. Takođe, sve aktivnosti Vlade Republike Srbije u narednom periodu biće usmerene na to da obezbedimo što više direktnih investicija, a kompanija British American Tobacco sigurno nam može pomoći u tome da predstavimo Srbiju kao atraktivnu investicionu destinaciju. Kao ozbiljan partner Vlade Srbije u protekloj deceniji, BAT predstavlja motor razvoja privrede ne samo juga Srbije već i cele zemlje. Nadam se da će i druge vodeće svetske kompanije u drugim industrijama slediti primer British American Tobacco-a“.

„Tržište Srbije je oduvek zauzimalo veoma važan položaj u okviru naših poslovnih operacija u jugoistočnoj Evropi i upravo je to bio glavni razlog za kupovinu fabrike u Vranju pre deset godina. Tokom protekle decenije, uplatili smo u budžet Republike Srbije 950 miliona evra, prvenstveno putem akciza i drugih poreza. BAT danas predstavlja jednog od vodećih poreskih obveznika u državi sa prosečnim godišnjim doprinosom srpskom budžetu od preko 100 miliona evra. Pored toga, BAT je jedan od pionira korporativne društvene odgovornosti u Srbiji. Tokom proteklih godina, investirali smo milion evra u društveno odgovorne projekte“, rekao je tom prilikom gospodin Thanos Trimis, generalni direktor BAT za Srbiju, Crnu Goru i Bugarsku i dodao: „BAT ima dugoročne planove u Srbiji. Mi smo okrenuti budućnosti i očekujemo da će fabrika u Vranju jednog dana biti proizvodni centar ne samo za CEFTA region, već i za mnoge zemlje Evropske unije.“

Kompanija je prisutna u Srbiji od 1996. godine a privatizacijom Duvanske industrije Vranje BAT je postao jedan od pionira stranih direktnih investicija i najveći britanski investitor u Srbiji.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

BAT – Decenija uspešne privatizacije

Izvor: Danas, 01.Okt.2013

Kompanija British American Tobacco (BAT) obeležila je 10 godina od uspešne privatizacije Duvanske industrije Vranje na svečanoj proslavi u svojoj fabrici u Vranju kojoj je prisustvovao i predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.