Lokalna samouprava u Prokuplju poziva na obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Sep.2021, 17:35

Lokalna samouprava u Prokuplju poziva na obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

U skladu sa Državnim programom obeležavanja godišnjica istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije, sutra 15. septembra se obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Praznik koji se proslavlja od prošle godine, koji zajednički obeležavaju Republika Srbija i Republika Srpska, u znak sećanja na dan kada je u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

Cilj uspostavljanja novog praznika jeste osnaživanje jedinstva između Srpskog naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << u Srbiji i Republici Srpskoj i jačanje kulta nacionalne zastave.

Grad Prokuplje poziva građane i privrednike da u cilju obeležavanja ovog praznika na svojim kućama i objektima istaknu zastavu Srbije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banjaluka spremna za proslavu Dana srpskog jedinstva, vlasti pozivaju građane da istaknu trobojku

Izvor: RTS, 14.Sep.2021

U čast sutrašnjeg praznika – Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – zastave se već vijore u gradovima i opštinama srpskih sredina na Kosovu i Metohiji. I u Republici Srpskoj je počelo obeležavanje praznika. . U kalendar zajedničkih praznika, Srpska...

Nastavak na RTS...

Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Izvor: Radio 021, 15.Sep.2021, 07:17

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se danas u Srbiji i Republici Srpskoj.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.