Lideri opozicije pozvali Kuršumličane na protest u Beogradu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri opozicije pozvali Kuršumličane na protest u Beogradu

Na 14. protestima "1 od 5 miliona" govorili su narodna poslanica Marinika Tepić i narodni poslanik i potpredsednik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić koji su, između ostalog, uputilii poziv Kuršumličanima na, kako su rekli, "Dan D" - da svi krenu na protest koji je 13. aprila zakazan u Beogradu.

Govoreći okupljenim građanima Kuršumlije koji se protive režimu Aleksandra Vučića, Đurišić je istakao da narod želi da ima slobodu da glasa, da radi i da razmišlja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << te da država stvori uslove da mladi ljudi ostanu u svojoj zemlji, a ne da posao traže u inostranstvu.

Sloboda je ono što nam treba. Sve treba menajti, od vrha države, do opština poput Kuršumlije. Ovo nije 21. vek, nemamo slobodu. Zato 13. aprila svi da se izborimo za slobodu. Znam da ćemo imati hrabrosti da se zajedno okupimo u Beogradu - kazao je Đurišić.

Narodna poslanica Marinika Tepić podsetila je na podatak koji bi svaku normalnu vlast u državi zabrinuo, da mladi u Kuršumliji masovno odlaze “trbuhom za kruhom” i da ovaj kraj iz godine u godinu ima sve manje stanovnika.

Već 4 meseca protestujemo, ali medijski mrak vlada, a Javni servis nas ignoriše. Zato je važno da se okupimo svi 13. aprila, nije bitno koliko vas je, mi nećemo da se prebrojavamo. Odvojite vreme, ne samo za taj dan, već i ostale dane nakon toga, jer nema nazad – rekla je Marinika Tepić.

Protest je završen šetnjom do zgrade bivše konfekcije "7. juli“ u Kuršumliji, a protekao je bez incidenata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.