Leskovac dobija moderan supermarket i novu pijacu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac dobija moderan supermarket i novu pijacu

Nemački trgovinski lanac „Lidl“otkupio je tendersku dokumentaciju i položio depozit za učešče na licitaciji za zemljište na kome se sada nalazi zelena pijaca kod stare autobuske stanice, saznajemo iz izvora bliskih lokalnoj samoupravi.

Interesantno je to da je „Lidl“ za sada jedini zainteresovani kupac, a licitacija je zakazana za 22. januar i početna cena iznosi 75 miliona dinara.

Zbog prodaje lokacije stare autobuske stanice zainteresovanom investitoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zelena pijaca će sa ovog biti premeštena na prostor sadašnje robne i kineske pijace. Na tom potezu sredinom godine počeće da se gradi potpuno nova pijaca po evropskim standardima - rekao je direktor leskovačke Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.

Urbanistički projekat nove pijace je urađen i predat na odobrenje Gradskoj upravi za urbanizam. Ovih dana će biti dat i na javni uvid, a u toku je i izrada glavnog građevisnkog projekta, kao i dobijanje građevinskih dozvola. U maju će biti raspisan tender za izvođača radova i na leto će se početi sa izgradnjom.

Nova pijaca će podrazumevati i izgradnju novih lokala koji će biti srušeni na staroj lokaciji.

Na tom mestu će nići moderna zelena pijaca, u potpunosti pokrivena, nova mlečna hala, cvetna pijaca, kao i upravna zgrada sa kancelarijama za sanitane inspektore - objasnio je Milenković.

Čitav projekat, koji je izradila gradska Direkcija, vredan je oko 90 miliona dinara. Finansiraće se iz budžeta Grada. Direkcija je, kaže Milenković, obezbedila sredstva u iznosu od 50 miliona za samu pijacu, dok će se lokali graditi preko Stambene agencije sa iznosom od oko 40 miliona dinara.

Kako nam je najavio, sredinom godine bi trebalo da se krene i sa velikim infrastukturnim projektima u ovom delu grada, pre svega u sređivanje saobraćajnica u okolini buduće pijace i "LIDL“- a, kao i ulaza u sam grad na tom potezu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.