Gimnazijalka jedina dobitnica stipendije iz Vranja

Izvor: JUGpress.com, 21.Feb.2018, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gimnazijalka jedina dobitnica stipendije iz Vranja

VRANJE

Jefimija Najdić, učenica treće godine Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju dobitnica je stipendije za izuzetno nadarene učenike za školsku 2017/18. godinu.

Uspeh je tim veći jer je jedina učenica iz Vranja među 247 dobitnika stipendije za srednje škole iz cele Srbije.

Jefimija je pravo na stipendiju stekla na osnovu uspeha na republičkom takmičenju i nakon uspešno položenog standardizovanog testa opšte informisanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i testa inteligencije sprovedenih na Mašinskom fakultetu u Nišu.

„Jefimija je učenica sa posebnim sposobnostima i njena radoznalnost, spremnost i takmičarski duh su jako prusutni i izražajni. Uključena je u mnoge aktivnosti i projekte škole gde daje ogroman doprinos, što govori o njenoj svestranosti i pokazuje da jeste jedna od najboljih“ izjavila je direktorka vranjske Gimnazije, Suzana Mišić Stanković.

Ugovori su dobitnicima uručeni u Beogradu,  na Sretenje na svečanosti u Palati Srbije.

Tom prilikom predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je istakao da mu je drago što Srbija ima ovoliko talentovanih mladih ljudi i da se nada da će ulaganjem u njih ova zemlja imati bolju budućnost.

Svim dobitnicima stipendija čestitao je ministar prosvete, Mladen Šarčević.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.