Gimnazijalka dobitnica stipendije za izuzetno nadarene učenike

Izvor: juGmedia, 21.Feb.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gimnazijalka dobitnica stipendije za izuzetno nadarene učenike

Učenica 3. razreda gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju Jefimija Najdić, dobitnica je stipendije za izuzetno nadarene učenike za školsku 2017/2018. godinu.

Direktorka škole Suzana Mišić Stanković ističe da je Jefimija jedina učenica iz Vranja među 247 ostalih dobitnika stipendije za srednje škole u Srbiji. 

„Pravo na stipendiju, Jefimija je stekla na osnovu osvojenog mesta na republičkom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << takmičenju i nakon uspešno položenog standardizovanog testa opšte informisanosti i testa inteligencije sprovedenih na Mašinskom fakultetu u Nišu“, objašnjava Mišić Stanković.

Jefimija je, kako kaže direktorka, inteligentna učenica, a njena radoznalost, spremnost i takmičarski duh su jako prisutni i izražajni.

„Uključena u mnoge aktivnosti i projekte škole gde daje ogroman doprinos realizaciji, govori o njenoj svestranosti i da je jedna od najboljih“, napominje Mišić Stanković.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gimnazijalka jedina dobitnica stipendije iz Vranja

Izvor: JUGpress.com, 21.Feb.2018

VRANJE..Jefimija Najdić, učenica treće godine Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju dobitnica je stipendije za izuzetno nadarene učenike za školsku 2017/18. godinu...Uspeh je tim veći jer je jedina učenica iz Vranja među 247 dobitnika stipendije za srednje škole iz cele Srbije...Jefimija je...

Nastavak na JUGpress.com...

Eko reporeteri u GIMNAZIJI

Izvor: OkRadio.rs, 22.Feb.2018, 12:18

U Gimnaziji “Bora Stanković” u Vranju održana je radionica povodom projekta “Energetska efikasnost u očima mladih eko reportera”. Radionicu su održale Aleksandra Mladenović, predsednik udruženja Ambasadora održivog razvoja i Dijana Šarac, nacionalni koordinator održivog razvoja životne...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.