Jelena Karleuša kandidat za predsednika

Izvor: Njuz.net, 28.Okt.2010, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Karleuša kandidat za predsednika

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeNovi saveznici

BEOGRAD, 28. Oktobar, 2010. (Njuz) – Kako saznajemo iz pouzdanih izvora najverovatnije je da će nosilac liste LDP-a na predstojećim izborima biti Jelena Karleuša. Već nekoliko dana smo putem raznih medija svedoci sve većeg eksponiranja popularne JK i demonstracije dometa >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << njenog uticaja na javnost. LDP očigledno očekuje da se taj uticaj proširi i na biračko telo konkurentskih stranaka.
 
Prvo je Karleuša javno u svojoj kolumni u Kuriru osudila divljanje šačice huligana koji svojim akcijama šalju pogrešnu sliku o Srbiji u svet, da bi se nekoliko dana kasnije pojavila prvi put na tribini Liberalno Demokratske Partije, dok smo koliko pre par večeri u Utisku nedelje na TV B92 bili svedoci da neka od najvećih imena među srpskim intelektualcima teško dolaze do reči od pop-folk dive. Gospođa Karleuša je svoje stavove iznela i u eminentnoj emisiji Jugoslava Ćosića.
Već od ponedeljka ujutru, u kuloarima domaće političke scene počelo se šuškati o mogućnostima da Jelena Karleuša preuzme mesto kandidata LDP-a za Predsednika Srbije na predstojećim izborima 2012. godine. Politički analitičari kažu za Njuz da ovo uopšte nije nemoguć scenario.
- Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović hrabro grabi stopama Zorana Đinđića. Međutim, na isti način kao i pokojni premijer, zbog svojih akcija nema veliku podršku glasačkog tela. Analitičari podsećaju da je na izborima 2000. godine, Đinđić postavio kao kandidata na direktnim izborima Vojislava Koštunicu, koji je po svim istraživanjima bio najbolji kandidat iz redova DOS-a, dok je za sebe izabrao izvršnu poziciju predsednika vlade koja se bira glasovima poslaničke većine - objašnjava politički analitičar Antonije Slobodanić.
- Da li je Karleuša Jovanovićev Koštunica? Videćemo. Ono što je sigurno je da je javna ličnost poput Jelene Karleuše, koja ima armiju obožavatelja a u poslednje vreme i korpus novih sledbenika sa strane sa koje to niko nije očekivao, takozvane liberalne ili druge Srbije, može da izbaci LDP sa margina parlamentarnog života u sam centar odlučivanja - zaključuje Slobodanić.
 
Agencija Arpadžik Marketing sprovela je preliminarna istraživanja i JK je, kao potencijalni kandidat, samo 2% ispod Borisa Tadića i 3.5% iza Tomislava Nikolića, dok je daleko ispred svih mogućih ostalih kandidata stranaka. Analitičari podsećaju da su sve češći komentari da je na srpskoj političkoj sceni potrebno novo lice. Ne treba zanemariti ni procenat glasova onih birača koji bi ovom akcijom bili pokrenuti da izađu i glasaju, mada nemaju običaj da to čine.
 
Na pitanje naših novinara šta misle o Jeleni Karleuši kao protivkandidatu, Boris Tadić je izjavio - To je samo još jedan primer da je naša politika dovela približavanju Srbije Evropi i svetu! U svetu je sasvim normalno da šou biznis zvezde svoju popularnost iskoriste za politički uticaj. Apsolutno sam spreman da na glasačkom listiću ispod svog vidim ime Jelene Karleuše Tošić. Smatram da će Srbija doneti pravu odluku u drugom krugu.
Tomislav Nikolić nije bio iznenađen našim pitanjem, te je spremno odgovorio - LDP kasni za Srpskom Naprednom Strankom, nekoliko puta smo već razmišljali o ozbiljnijem angažmanu Marije Šerifović koja je već podržala moju prethodnu kandidaturu. Voleo bih da vidim rezultate njihove kampanje, ali predstojeći izbori će biti samo sud javnosti da li narod još uvek veruje politici Borisa Tadića koja nas je dovela do teške situacije u kojoj živimo.
Ivan Ćosić
APDEJT:
Kako saznajemo, upravo moguća kandidatura Jelene Karleuše mogući je pravi uzrok nedavnog napada na nju i Duška Tošića Karleuše, popularnog fudbalera Crvene Zvezde. Napadači su uhapšeni i utvrđuje se moguća politička pozadina nemilog događaja.

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.