Biljana Srbljanović tvrdi da je Karleuša pop kultura

Izvor: NaDlanu.com, 11.Jul.2012, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biljana Srbljanović tvrdi da je Karleuša pop kultura

Ne znamo da li Biljana Srbljanović cupka uz hitove Jelene Karleuše, ali sigurno smatra da je kontroverzna pevačica neizostavni deo pop kulture i da joj je zato mesto u testu opšte informisanosti na prijemnom ispitu na Filozofskom fakultetu.

- Šta su poludeli oko Jelene Karleuše u testu opšte informisanosti na Filozofskom, kao da je ona žena samu sebe stavila - napistala je Srbljanović na Tviteru.Sporno >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pitanje - „Novi hit Jelene Karleuše u naslovu pominje biblijske gradove: a) Nazaret i Vitlejem b) Jerusalim i Jerihon c) Sodomu i Gomoru? prema tvrdnjama Srbljanovićeve odgovara nameni testa.- U testu opšte informisanosti nalazim da je potpuno normalno postaviti pitanja iz pop kulture. To što je čitav test moronski, to je drugo. A u redu im je pitanje ispred: „Oskarovac Tom Henks je po veroispovesti a) mormon, b) pravoslavac, c) budista. To je opšta kultura, kako se krsti američki glumac, pošto se krsti s tri prsta, time postaje opštekulturan. Gledam nešto taj test, ja bih pala sto posto, niti znam šta jede svilena buba, niti gledam „Dr Hausa“, niti znam hobite, mnogo važno za filozofe. O Tomu Henksu znam da je idiot. Budući sociolozi zato moraju da znaju ovo: „Koja TV serija prati život porodice Gavrilović?“ To je isto u redu, samo je Karleuša frka - napisala je Srbljanovićeva.Podsećajući se akcije "Sablja" u istom duhu Srbljanovićeva je nastavila„Koja folk zvezda je pružila alibi Dušanu Spasojeviću, jednom od ubica Zorana Đinđića“, bilo bi isto frka, ili trik pitanje „Koja folk zvezda je bila uhapšena tokom akcije ‘Sablja’“. „Biće kažnjeni profesori zbog Karleušine pesme“. J**ote, šta će, da ih streljaju? U zemlji u kojoj je Ana Bekuta svakodnevno imenovana u tekstovima o sastavljanju vlade, najveći skandal je Karleušina pesma. Ma palite - kaže Biljana. Srbljanovićeva koja ima iskustva iz nastave, kao profesor dramturgije na Fakultetu dramskih umetnosti odlučila je i da postavi jedno dodatno pitanje.- Pitanje 31 - „Kako se zove Noletov pas? a) Pjer b) Vuk Jeremić c) ne znam, ali sam bio dedi na sahrani. Glupo pitanje. Pošto su sva tri tačna - prokomentarisala je Biljana.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kontroverznu pevačicu štiti jedna od njenih najpoznatijih predstavnica!

Izvor: Poznati.info, 11.Jul.2012

Povodom skandala koji je izbio zbog toga što se pitanje o JK pojavilo na prijemnom ispitu na Filozofskom fakultetu u Nišu, na „tviteru“ se oglasila dramska književnica, koja zdušno brani pevačicu. – Šta su poludeli oko Jelene Karleuše u testu opšte informisanosti na Filozofskom, kao da...

Nastavak na Poznati.info...

Moguće nagrade profesorima zbog Karleušine pesme

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Jul.2012, 14:13

Članovi komisije za prijemni ispit Departmana za filozofiju u Nišu neće biti kažnjeni zbog toga što se na testu opšte informisanosti našlo pitanje gde se od kandidata traži da znaju tekst pesme pop pevačice Jelene Karleuše,Izjavio je danas za ''Južnu Srbiju'' prof. Goran..

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.