Jeftina struja u toku dana od sredine oktobra?

Izvor: BKTV News, 02.Okt.2012, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftina struja u toku dana od sredine oktobra?

Elektroprivreda Srbije dala je pozitivan odgovor na zahtev da se uvede dva sata dnevne jeftinije struje. Uvođenje bi moglo biti primenjeno sredinom meseca.
Kako je u ponedeljak objasnila ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, Elektroprivreda Srbije dala je pozitivan odgovor na zahtev Ministarstva energetike, ali se, kako je navela, „još uvek čeka odgovor nezavisne Regulatorne agencije za energetiku“.
”Pre sedam dana poslat je zahtev Regulatornoj agenciji i da Ministarstvo čeka njihovo nezavisno mišljenje.  Nije jasno zašto već nedelju dana ne dobijamo odgovor. Onog trenutka kad dobijemo odgovor Agencije, počinjemo sa u realizacijom projekta, dva sata jeftine struje dnevno”, tvrdi ministarka Mihajlović.
Ministarka tvrdi i da je Vlada dobila od Elektroprivrede Srbije i vremenski i dinamički način kako to može da se izvede.
U Agenciji za energetiku Srbije potvrđeno je da je zahtev Ministarstva za uvođenje dva časa jeftinije struje stigao tokom dana, i da će danas odgovoriti.
”Tražili smo način da se do izrade socijalnih karata nađe rešenje i za veliki broj siromašnih građana Srbije koji imaju jednotarifno brojilo, jer se predviđena pogodnost od dva sata jeftinije struje ne odnosi na njih, i to je razlog zašto nismo odmah odgovorili”, kažu u Agenciji za energetiku.
Izvor: novosti.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.