Saobraćaj između Bagrdana i Jagodine i dalje u prekidu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2020, 13:09

Saobraćaj između Bagrdana i Jagodine i dalje u prekidu

Železnički saobraćaj između Bagrdana i Jagodine, na niškoj pruzi još je u prekidu, nakon što su sinoć u 19.30 iz sastava teretnog voza iskliznuli vagoni iz kojih je uočeno curenje sumporne kiseline.

Kako je navedeno u saopštenju zajednička železnička komisija Srbija Kargo i Infrastrukture železnice Srbije, utvrdila je da su se četiri vagon cisterne natovarene sumpornom kiselinom prevrnule na stranu, dok su četiri vagon cisterne iskliznule sa koloseka.

Vatrogasne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jedinice sve vreme obezbeđuju mesto udesa, a železničke stručne službe pristupile su saniranju posledica kako bi obezbedile normalizaciju železničkog saobraćaja.

Vagon cisterne su vlasništvo kompanije Eliksir Šabac i tokom dana se očekuje da i njihove stručne službe stignu na mesto iskliznuća.

Dok kolosek ne bude saniran biće promenjena organizacija putničkog železničkog saobraćaja na niškoj pruzi, navedeno je u saopštenju.

Zbog iskliznuća voza izmene saobraćaja na pruzi Beograd - Niš

Železnički saobraćaj između Beograda i Niša odvija se prema izmenjenom režimu, jer je na delu pruge između Bagrdana i Jagodine voz iskliznuo iz šina, saopštilo je danas preduzeće "Srbija voz".

Vozovi koji iz Beograd Centra za Niš polaze u 5.58, 13.16 i u 17.32 saobraćaće do Lapova, a vozovi koji iz Niša za Beograd Centar polaze u 6.39, 12.30 i u 17.20 ići će do stanice Jagodina.

Za putnike ovih vozova biće organizovan autobuski prevoz na relaciji Lapovo - Jagodina - Lapovo, dok za ostale lokalne vozove koji saobraćaju na pravcu Niš - Beograd, neće biti organizovan autobuski prevoz, navedeo je u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.