Vesti

0

Saobraćaj između Bagrdana i Jagodine i dalje u prekidu

Autor: KP

Izvor: Beta

Saobraćaj između Bagrdana i Jagodine i dalje u prekidu

Izvor: Foto: Pixabay.com

Kako je navedeno u saopštenju zajednička železnička komisija Srbija Kargo i Infrastrukture železnice Srbije, utvrdila je da su se četiri vagon cisterne natovarene sumpornom kiselinom prevrnule na stranu, dok su četiri vagon cisterne iskliznule sa koloseka.

Vatrogasne jedinice sve vreme obezbeđuju mesto udesa, a železničke stručne službe pristupile su saniranju posledica kako bi obezbedile normalizaciju železničkog saobraćaja.

Vagon cisterne su vlasništvo kompanije Eliksir Šabac i tokom dana se očekuje da i njihove stručne službe stignu na mesto iskliznuća.

Dok kolosek ne bude saniran biće promenjena organizacija putničkog železničkog saobraćaja na niškoj pruzi, navedeno je u saopštenju.



Zbog iskliznuća voza izmene saobraćaja na pruzi Beograd - Niš

Železnički saobraćaj između Beograda i Niša odvija se prema izmenjenom režimu, jer je na delu pruge između Bagrdana i Jagodine voz iskliznuo iz šina, saopštilo je danas preduzeće "Srbija voz".

Vozovi koji iz Beograd Centra za Niš polaze u 5.58, 13.16 i u 17.32 saobraćaće do Lapova, a vozovi koji iz Niša za Beograd Centar polaze u 6.39, 12.30 i u 17.20 ići će do stanice Jagodina.

Za putnike ovih vozova biće organizovan autobuski prevoz na relaciji Lapovo - Jagodina - Lapovo, dok za ostale lokalne vozove koji saobraćaju na pravcu Niš - Beograd, neće biti organizovan autobuski prevoz, navedeo je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR