Otvara se akva-park: Prva dva dana sve besplatno

Izvor: B92, 06.Jun.2017, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvara se akva-park: Prva dva dana sve besplatno

Jagodina -- Kupališna sezona u Akva-parku u Jagodini, koji godišnje, uz ostale sadržaje u Turističkom kompleksu grada, poseti u proseku 500.000 turista, počeće 10. juna.

Tog i narednog dana će kupanje, ulaz i svi sadržaji biti besplatni.

"Tako je odlučila lokalna samouprava", rekao je sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza u čijem je sastavu Akva-park Zoran Gligorijević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ove sazone, cene ulaznica, pića i hrane biće na nivou prošle godine, a parking, sa 1.000 mesta, je besplatan, dodao je Gligorijević.

On je istakao da je sve spremno za početak sezone i dodao da će u Akva-parku, na raznim poslovima biti angažovano u početku oko 150 sezonskih radnika.

Za goste u Akva-parku je spremno sedam bazena, jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 600 metara, a narednog meseca će biti pušten u rad još jedan, "veliki i ekstremni", pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, 1.000 ležaljki i sunocobrana. Tereni za košarku, odbojku, šah, tenis...

Preko celog dana na bazenima planirali smo razne priredbe, animacije za posetioce, muziku u živo, priredbe sa klovnovima za decu, promocije raznih proizvoda, a u večernjim časovima na platou restorana Akva-parka, muzički program, dodao je Gligorijević.

Na platou ispred olimpijskog bazena, planirano je i ove godine prikazivanje filmova pod nazivom "Bioskop na otvorenom".

Akva-prak u Jagodin je površine šest hektara, a za 10 godina, ovo je 11. sezona, posetilo ga je oko 4.000.000 ljudi, istakao je Gligorijević.

"Akva-park godišnje poseti oko 300.000, a sa ostalim sadržajima: Zoo-vrt, Muzej voštanih figura, oko 500.000", objasnio je Gligorijević.

Bilo je dana, u julu i avgustu, kada je bilo i preko 10.000 posetilaca a na "Danu otvorenih vrata" koji se tradicionalno odžava krajem avgusta, bude i 25.000 gostiju, napomenuo je Gligorijević.

U okviru turističkog kompleksa je Izletište "Potok" sa veštačkim vodopadom i sistemom fontana,

Letnjom pozornicom sa 1.500 mesta na kojoj se svakog vikenda održavaju razne priredbe, gostuju KUD, zvezde estrade, opere, pozorišta... a ulaz je besplatan i "Vivo" šoping park, sa 30 svetskih brendova, na 10.000 kvadratnih metara, restoranom i parkom za decu...

Uz Akva-park je i crkva posvećana Svetoj Petki Paraskevi, karting, Sportski stadion FK Jagodine, Stadion za "skejt" takmičenja, a oko 600 metara dalje i Muzej naivne i marginalne umetnosti, Zavičajni muzej sa stalnim postavkama, Galerija i bioskop Kulturnog centra. U gradu, posebnou centru, otvoreno je mnogo lepih kafića i restorana.

Posebna pažnja posvećena je čistoći grada i turističkih sadržaja, na kojoj je angažovan veliki broj radnika.

Problem je i nadalje manjak hotelskog smeštaja, posebno vikendom, kada je i najviše gostiju, podsećaju u Turističkoj organizaciji Jagodine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova sezona najverovatnije počinje 22. jula

Izvor: Sportske.net, 06.Jun.2017

Početak nove sezone u Super ligi se još ne zna, ali sve ukazuje na to da će biti 22. jula...Nova sezona fudbalske Super lige Srbije počeće najverovatnije 22. jula, nakon što se sastane Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije...Direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović rekao je danas za Sportske.net...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.