Nagrada Andriji Igiću

Izvor: RTS, 07.Jun.2012, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada Andriji Igiću

Dopisnik RTS-a sa Kosova Andrija Igić ovogodišnji je dobitnik nagrade "Milan Pantić" koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost u znak sećanja na novinara iz Jagodine ubijenog 11. juna 2001. godine.

Ovogodišnji dobitnik nagrade "Milan Pantić" za novinarsku hrabrost je dopisnik Radio-televizije Srbije Andrija Igić. Nagrada se dodeljuje za novinarsku hrabrost u znak sećanja na novinara iz Jagodine ubijenog 11. juna 2001. godine.

Nagradu dodeljuje kompanija "Novosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a odluku o dobitniku doneo je žiri u sastavu: Nino Brajović (UNS), Jelka Jovanović (NUNS) i Miloš Antić "Večernje novosti", u saradnji sa predstavnicima JIP "Novi put" iz Jagodine i jagodinskog Književnog kluba "Đura Jakšić".

Nagrada, koja se sastoji od povelje i novčanog iznosa, odnosno 150.000 dinara, Andriji Igiću će biti uručena na godišnjicu ubistva Milana Pantića, u ponedeljak 11. juna u Narodnoj biblioteci u Jagodini.

Tu nagradu su do sada dobili novinari: Jugoslav Ćosić, Živojin Rakočević, Mišo Ristović, Nikola Vrzić, Vladimir Mitrić, Zagorka Uskoković, Dragana Zečević, Darko Dimitrijević, Branko Stanković, italijanski novinar Rikardo Jakoni i Aleksandra Delić.

Milan Pantić je ubijen pre 11 godina "udarcima tupim predmetom u glavu", u ulazu zgrade u kojoj je živeo sa porodicom, dok se rano ujutro vraćao iz prodavnice.
Pogledaj vesti o: Jagodina,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.