Jagodina i Vojvodina u borbi za trofej

Izvor: Politika, 07.Maj.2013, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina i Vojvodina u borbi za trofej

Večeras (20.30 č) finale Kupa Srbije u fudbalu. – Stojanović: Utakmica života. – Vulićević: Spremni za podvig

Poslednje finale Kupa u fudbalu, doduše još u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, odigrano je bez „večitih rivala” 1987. godine. Tada je splitski Hajduk posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (9:8) savladao Rijeku. Dominaciju Partizana i Crvene zvezde u novijoj istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u najmasovnijem fudbalskom takmičenju prekinuo je Železnik, koji je u finalu 2005. godine bio uspešniji od Zvezde – 1:0.

I ove godine za vredan trofej neće se boriti naši najbolji klubovi, već ekipe koje su u potpunosti zaslužile da večeras od 20.30 časova istrče na Partizanov stadion. Ovo će novosadskoj Vojvodini biti šesto a Jagodini tek prvo finale!

Vojvodina je do završnice stigla nakon pobede nad OFK Beogradom dok su Jagodinci bili uspešniji od Javora. U prvenstvu, Novosađani su slavili u oba meča. Ali, to u ovakvim utakmicama u kojima je ogroman ulog, ništa ne znači.

Predsednici klubova Milanović i Butorović, najavljuju borbu za trofej i Evropu, treneri i igrači takođe.

–Znamo da je Vojvodini ovo šesto finale, da prethodnih pet nisu imali sreće. Sa druge strane Jagodini se pruža istorijska šansa da se domogne trofeja i Evrope. Novosađani su možda u boljoj formi od nas, zato ćemo ići oprezno korak po korak pa šta bude. Očekujem dobar fudbal i naravno našu pobedu – kazao je Simo Krunić.

Glavni strateg Jagodine najveće nade polaže u Miloša Stojanovića, opasnog strelca i predvodnika ekipe.

– Pobeda nad Vojvodinom bi bila kruna moje karijere. Svesni smo da nas očekuje teška utakmica. Sve ćemo učiniti da trofej donesemo u Jagodinu – poručio je kapiten Stojanović, koga je Dragan Marković Palma posle plasmana u finale nagradio novim automobilom.

U taboru Novosađana, pred večerašnje finale vlada potpun mir. Ističe se da je Jagodina ekipa koju nikako ne treba potceniti, bez obzira što je u prvenstvu Vojvodina oba puta slavila.

– Mesecima se spremamo za ovaj dana i finale Kupa – ne krije trener Vignjević, koji je potpuno osvežio novosadski tim i doneo mu jednu novu dimenziju. – Jedva čekamo da ostvarimo naš san, da ispišemo novu stranicu istorije Vojvodine. Kada je reč o ovakvim utakmicama sve statistike padaju u vodu.

Novosađani kao i Jagodinci očekuju veliku podršku s tribina. Kapiten Miroslav Vulićević ne krije da je maksimalno motivisan.

–Spremni smo za podvig, ovu šansu ova generacija Vojvodine ne sme da propusti. Idemo u Beograd po pehar.

D. Todorović

-----------------------------------------------------------

Palma sprema feštu

Dragan Marković – Palma najavio je bogate premije u slučaju trijumfa u finalu. On je posle pobede nad Javorom bogato nagradio igrače i stručni štab. Kako saznajemo u slučaju osvajanja pehara slavlje bi se prenelo i na glavni centralni trg u Jagodini a svakako da bi premije bile duplirane.

Pobedniku 10 miliona dinara

Osvajača Kupa očekuje nagrada od čak 10 miliona dinara kao i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

objavljeno: 08.05.2013
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.