Jagodina doobija aerodrom

Izvor: Glas javnosti, 28.Dec.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina doobija aerodrom

JAGODINA - Aero klub iz Jagodine gradi pistu za sportske avione koja je začetak budućeg aerodroma sa poslovnom i upravnom zgradom, tornjem i pumpama za gorivo, izjavio je predsednik kluba Miladin Stevanović.

- Napravili smo pistu, tzv. letilište površine oko 40.000 kvadratnih metara (660 puta 60 metara), koja je prvi stepen budućeg aerodroma. Na njoj intenzivno radimo i očekujemo da već u proleće iduće godine imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << registrovano letilište sa sertifikatom za upotrebu - rekao je Stevanović.

On je dodao da je Aero klub upitio zahtev Direkciji za vazduhoplovstvo za registraciju aerodroma.

Stevanović, koji je poznat i kao pilot - akrobata, rekao je da se osim uređenja i dorade letilišta, rade i projekti za poslovnu i upravnu zgradu, pistu, toranj i dve benzinske pumpe, a svi ti radovi bi trebalo uskoro da se završe.

On je podsetio je da je Jagodina imala aerodrom do 1951. godine, a da će izgradnja novog, udaljenog oko šest kilometara od Jagodine, imati i veliki značaj za privredu i turizam tog grada, ali i celog Pomoravlja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.