JSL: Po bod za Vošu i Radnički

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JSL: Po bod za Vošu i Radnički

Odigrano je sedam mečeva 26. kola Jelen Superlige koji nisu mnogo uticali na poredak na tabeli i borbu za Evropu i opstanak.

U malom gradskom derbiju OFK Beograd i Crvena zvezda igrali su 1:1, Sloboda i Radnički su završili 2:2, a nerešeno je bili i između Vojvodine i Javora (1:1).

Pobede su ostvarili Rad sa 2:0 protiv Smedereva i Hajduk sa dva igrača više protiv Spartaka sa 3:1. U borbi za opstanak, Novi Pazar i Metalac su igrali 1:1, a golova nije bilo samo u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jagodini gde je gostovao finalista Kupa Borac.

Trećeplasirani Radnički nije uspeo da slavi u Užicu, u derbiju kola. Sloboda je dva puta vodila, golovima Save Kovačevića u 23. i Predraga Ranđelovića u 28. minutu, ali su Darko Spalević iz penala u 27. i Miloš Tintor u 66. minutu vraćali Kragujevčane u igru i doneli mu bitan bod.

Agonija Vojvodine nije prekinuta, ali je ublažena. Iako je Javor golom Vladimira Radivojevića poveo pet minuta pre kraja poluvremena, Abubakar Oumaru je sedam minuta pre kraja utakmice doneo bod Novosađanima. Suspenzija četiri standardna prvotimca očigledno nije mnogo promenila stvari na "Karađorđu".

Četiri kola pre kraja Radnički je i dalje treći sa 46 bodova, a Vojvodina na četvrtoj poziciji ima tri manje. Sloboda je sada šesta, dok je Javor na 11. mestu.

I borba za opstanak ima isti status. Novi Pazar je imao "zicer" protiv otpisanog Metalca na svom terenu, ali je osvojio samo bod. Gosti iz Gornjeg Milanovca su poveli u 53. minutu zahvaljujući autogolu Đorđa Tutorića, ali je domaći tim spasao Admir Kecap deset minuta pre kraja utakmice.

Pošto u duelu Jagodine i Borca nije bilo golova, Pazar i dalje ima tri boda više od Čačana koji su prvi ispod linije.

Opstanak je definitivno obezbedio Hajduk koji je sa 3:1 savladao Spartak u derbiju severne Vojvodine. Domaći tim je slavio tek golovima u poslednjih sedam minuta, iako su Kuljani u jednom trenutku imali i dva igrača više.

Prvi gol u 26. kolu postigao je Milan Bubalo iz penala za prednost Hajduka, da bi samo dva minuta kasnije Vladimir Otašević izjednačio za Spartak. U finišu prvog poluvremena Subotičani su ostali sa deset igrača na terenu pošto je isključen Milan Joksimović. U 65. minutu pocrveneo je i štoper gostiju Vidak Bratić, ali je deset minuta kasnije i Hajduk ostao bez jednog igrača, Seada Hadžibulića.

Gosti su odolevali napadima Kuljana do finiša meča, ali nisu izdržali do kraja. U 83. minutu Rodoljub Paunović je probio bunker Spartaka, da bi u poslednjem minutu meča pobedu Hajduka drugim golom na meču potvrdio Bubalo.

Najlakše je do bodova stigao Rad koji je u meču bez većeg takmičarskog značaja savladao Smederevo sa 2:0. "Građevinari" su poveli tek u 56. minutu kada je Nemanja Kojić zatresao mrežu, da bi devet minuta pre kraja prednost duplirao Branislav Jovanović iz penala.

U poslednjem meču kola od 18.30h Partizan dočekuje BSK iz Borče.

Jelen Superliga, 25. kolo:

Hajduk – Spartak Zlatibor voda 3:1

Bubalo 6p, 90, Paunović 83 – Otašević 8

Sloboda Point – Radnički 2:2

Kovačević 23, Ranđelović 28 – Spalević 27p, Tintor 66

Vojvodina – Javor 1:1

Oumaru 82 – Radivojević 40

Rad – Smederevo 2:0

Kojić 56, Jovanović 81p

Novi Pazar – Metalac 1:1

Kecap 80 –Tutorić 53ag

Jagodina – Borac 0:0

OFK Beograd – Crvena zvezda 1:1

od 18.30:

Beograd: Partizan – BSK Borča

Tabela: Partizan 68, Crvena zvezda 59, Radnički 46, Vojvodina 43, Jagodina 42, Sloboda 39, Spartak 37, OFK Beograd 36, Rad 31, Hajduk 30, Javor 27, Smederevo 26, BSK Borča 24, Novi Pazar 22, Borac 19, Metalac 15
Pogledaj vesti o: Jagodina,   Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ASL: Voša dočekuje Crvenu zvezdu

Izvor: B92, 25.Apr.2012

Koašrkaši novosadske Vojvodine dočekuju ekipu Crvene zvezde Diva, u derbi meču devetog kola Agroživ Superlige Srbije...Oba tima bore se za plasman u plejof, a "crveno-beli" trenutno imaju pobedu više od Novosađana koji imaju polovičan učinak posle prvih osam kola...Nakon neočekivane pobede...

Nastavak na B92...

JSL: Radnički odoleo u Užicu, Voša opet kiksnula, Hajduk ostaje Superligaš (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 25.Apr.2012

Derbi meč 26. kola Jelen Superlige Srbije odigran je u Užicu. Sloboda je odigrala nerešeno sa Radničkim 1923 - 2:2.

Nastavak na Sportal.rs...

Vojvodina i Novi Pazar teškom mukom do boda, Hajduk i Rad sigurni

Izvor: Blic, 25.Apr.2012

Fudbaleri Vojvodine izvukli su se u finišu meča sa Javorom golom Oumarua (1:1), dok je i Novi Pazar morao da se spasava u duelu sa Metalcem, pošto je tek u finišu golom Kecapa stigao do remija (1:1). Sloboda i Radnički su bili raspoloženi za golove u Užicu (2:2), dok je meč Jagodine i Borca završen...

Nastavak na Blic...

Bulsi blizu "pola", rekord Veselog

Izvor: B92, 26.Apr.2012, 09:20

Pretposlednjeg dana regularne sezone NBA lige odigrano je sedam mečeva, a pobede su ostvarili lideri konferencija...Čikago Bulsi su sa 92:87 nadigrali Indijana Pejserse i primakli se mestu nosioca u plejofu. Slavili su i San Antonio Sparsi protiv Finiks Sansa sa 110:106...Njujork Niksi su pobedili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.