JA: Besplatni pregledi i lekovi

Izvor: B92, 30.Mar.2013, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JA: Besplatni pregledi i lekovi

Skupština grada Jagodina, sa Domom zdravlja i Opštom bolnicom, organizovala je besplatne preglede i kontrolu zdravlja stanovništva ove lokalne samouprave koji će početi 1. aprila u selu Rajkinac, izjavio je predsednik Skupštine Dragan Marković - Palma.

Reč je o stanovništvu 52 seoske i gradske Mesne zajednice a akcija će trajati oko 50 dana, po Mesnim zajednicama, objasnio je Marković novinarima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Ovo je akcija koju sprovodimo nekoliko poslednjih godina, znajući da mnogi ljudi, pre svega na selu, ne idu lekaru dok ne padnu u krevet, a dosadašnje akcije su otkrile neke bolesti poput šećerne ili visokog krvnog pritiska, a da ljudi nisu ni znali da su od njih oboleli", rekao je Marković.

Ekipu lekara čini sedam ili osam specijalista, lekari opšte prakse, interne medicine, hirurgije... a prate ih laboranti koji odmah, ili pre lekarskog pregleda vrše analizu krvi, i farmaceuti koji na licu mesta izdaju propisane lekove koji su besplatni.

Cilj akcije je i preventivno delovanje za zdravlje stanovništva, napomenuo je Marković. On je dodao da će gradjani koji dodju na pregled dobiti i topli obrok.

Foto: Sura Nualpradid / FreeDigitalPhotos.net
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatni pregledi i lekovi za stanovnike Jagodine

Izvor: Press, 30.Mar.2013

Reč je o stanovništvu 52 seoske i gradske Mesne zajednice a akcija će trajati oko 50 dana, po Mesnim zajednicama, objasnio je Marković novinarima.. "Ovo je akcija koju sprovodimo nekoliko poslednjih godina, znajući da mnogi ljudi, pre svega na selu, ne idu lekaru dok ne padnu u krevet, a dosadašnje...

Nastavak na Press...

Jagodina: Besplatni pregledi, analize, lekovi

Izvor: Mondo, 30.Mar.2013

Skupština grada Jagodina, sa Domom zdravlja i Opštom bolnicom, organizovala je besplatne preglede i kontrolu zdravlja stanovništva ove lokalne samouprave koji će početi 1. aprila u selu Rajkinac, izjavio je predsednik Skupštine Dragan Marković - Palma...Reč je o stanovništvu 52 seoske i gradske...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.