Jagodina: Besplatni pregledi, analize, lekovi

Izvor: Mondo, 30.Mar.2013, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina: Besplatni pregledi, analize, lekovi

Skupština grada Jagodina, sa Domom zdravlja i Opštom bolnicom, organizovala je besplatne preglede i kontrolu zdravlja stanovništva ove lokalne samouprave koji će početi 1. aprila u selu Rajkinac, izjavio je predsednik Skupštine Dragan Marković - Palma.

Reč je o stanovništvu 52 seoske i gradske Mesne zajednice a akcija će trajati oko 50 dana, po Mesnim zajednicama, objasnio je Marković novinarima.

"Ovo je akcija koju sprovodimo nekoliko poslednjih godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << znajući da mnogi ljudi, pre svega na selu, ne idu lekaru dok ne padnu u krevet, a dosadašnje akcije su otkrile neke bolesti poput šećerne ili visokog krvnog pritiska, a da ljudi nisu ni znali da su od njih oboleli", rekao je Marković.

Ekipu lekara čini sedam ili osam specijalista, lekari opšte prakse, interne medicine, hirurgije... a prate ih laboranti koji odmah, ili pre lekarskog pregleda vrše analizu krvi, i farmaceuti koji na licu mesta izdaju propisane lekove koji su besplatni.

Cilj akcije je i preventivno delovanje za zdravlje stanovništva, napomenuo je Marković.

On je dodao da će građani koji dođu na pregled dobiti i topli obrok.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.