Istraga protiv pijanog vozača koji je ubio majku troje djece

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv pijanog vozača koji je ubio majku troje djece

Na prijedlog Višeg tužilaštva sudija za predhodni postupak u Višem sudu u Jagodini Zoran Petrović danas je odredio pritvor do 30 dana Perici Joviću (57) iz Majura kod Jagodine.

On je prošlog petka skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je teže povrijeđena majka troje djece Dragana Milanović (29), koja je preminula od posljedica povreda glave poslije pet dana.

"Dragana je žrtva sistema, jer se nesreća dogodila u 15.15 sati, a ona je prebačena u ćuprijsku bolnicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koja jedina ima skener u Pomoravlju, tek u oko 20 sati. Do tada su njene povrede kvalifikovane ,,odokativno“ kao lake. Da je odmah prebačena u ćuprijsku bolnicu, ne bi bilo zadržavanja i čekanja u jagodinskoj bolnici, koja nema mogućnosti, znanja i dobre volje lekara da pomognu teškim pacijentima. Možda bi Dragana bila živa da su odmah poslala za Ćupriju, jer tamo rade stručni lekari koji zaista žele da pomognu pacijentima", priča njen suprug Aleksandar za Blic.

Iz jagodinske bolnice ističu da su kada je riječ o tom slučaju preduzeli sve što je u njihovoj moći, te podsjećaju da nemaju mogućnosti za prijem i zbrinjavanje pacijenata sa teškim povredama glave, kao i da se evidentantan nedostatak kadrova održava na efikasnost rada.

"Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Jovića zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je predviđena kazna zatvora od dve do 12 godina", rekao je Viši javni tužilac u Jagodini Radoslav Vučković.

On je dodao da je tužilaštvo sudiji za predhodni postupak Višeg suda u Jagodini predložilo da Joviću odredi pritvor.

"U toku istražnog postupka biće preduzete sve potrebne radnje i izvedeni svi relevantni dokazi, radi utvrđivanja krivične odgovornosti osumnjičenog", naglasio je Vučković.

Rezultati analize pokazali su da je Jović imao 2,13 promila alkohola u momentu drugog vađenja krvi neposredno nakon saobraćajne nezgode.

Saobraćajna nezgoda dogodila se 16. januara oko 15.20 sati u Majuru, kod Jagodine kada je Jović svojim "fijat puntom" oborio pješaka - Draganu Milanović koja je za ruku vodila svoje četvorogodišnje dijete.

Jović je uhapšen 21. januara, nakon što je tužilaštvo dobilo rezultate analize krvi osumnjičenog.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.