Dačić: Sledi godina odlučnog obračuna sa organizovanim kriminalom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sledi godina odlučnog obračuna sa organizovanim kriminalom

JAGODINA - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će iduće godine biti "odlučan obračun" sa organizovanim kriminalom.

Kako prenosi jagodinska televizija Palma plus, Dačić je tokom posete Ćupriji kazao da sledeće godine počinje da važi Zakon o oduzimanju imovine stečene organizovanim kriminalom.

Slobodni kriminalci

"To će biti jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od velikih udaraca organizovanom kriminalu, koji je bacio rukavicu u lice državi i celom narodu", rekao je ministar policije prilikom otvaranja nove zgrade MUP-a u Ćupriji.

"Vi gledate da se kriminalci slobodno šetaju ulicama sa svojim obezbeđenjem i da je za našu decu danas možda privlačnije baviti se kriminalom, nego državnim radom ili vojskom i policijom. To tako više ne može. Policija, vojska, pravosuđe i svi državni organi moraju da odgovore na to izazivanje od strane organizovanog kriminala", rekao je Dačić.

Uskoro Bela knjiga

Ministar je ponovio da će MUP uskoro završiti Belu knjigu o organizovanom kriminalu u Srbiji.

"Ja, u ime MUP-a, mogu da obećam, da niko ko se bavi kriminalom, ne može biti pošteđen u Republici Srbiji. Moj zadatak će takođe biti da se menja ukupan status i položaj pripadnika policije. Policija će učiniti sve za ovu državu i ovaj narod, policija mora da poštuje zakon, da uvažava osnovna ljudska prava, ali i policija mora da bude uvažena od strane države", rekao je Dačić.

Nova zgrada policije, danas otvorena u Ćupriji, izgrađena je sredstvima MUP-a. Stara je srušena tokom bombardovanja NATO, 1999. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.