Bombaški napad u Banatu: Troje poginulo kada je gost kafića aktivirao bombu  (FOTO, VIDEO)

Izvor: S media, 03.Jun.2012, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napad u Banatu: Troje poginulo kada je gost kafića aktivirao bombu (FOTO, VIDEO)

Tri osobe su poginule, a šest muškaraca je teže i lakše povredjeno u ekpsloziji ručne bombe noćas u 02.30 sati u kafiću Dama u Idvoru, kod Kovačice, potvrdila je danas portparolka Višeg suda u Pančevu Sandra Medaković.

Medju poginulima je i Saša Bakić (36) iz sela Sefkerin, koji je aktivirao bombu. Igor Bakić (36) i Miroslav Simonović (28) iz istog sela, preminuli su na putu do bolnice od povreda koje su zadobli pokušavajući da spreče >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Sašu B. da aktivira bombu.

Teške povrede zadobili su Ivan I. (30) iz Opova, Aleksandar I. (19) iz Bavaništa, i Stefan N. (35) iz Opova. Svi su prebačeni u Beograd. Nakon lekarskog zbrinjavanja, jedna osoba je puštena kući, dok su druga dvojica ostala na odeljenju hirurgije Urgentnog centra.

Policajka sprečila samoubistvo mladića u Jagodini

Drama u Sijetlu: Ubio petoro ljudi, pa pucao sebi u glavu (FOTO, VIDEO)

Radnik obezbedjenja kafića Zoran M. iz Zrenjanina sa lakšim povredma je prebačen u bolnicu u Zrenjanin. Lakše povredjeni su Zoran Todorov iz Idvora i Zoran Surdan iz Sakula, koji su zbrinuti na ortopedskom odeljenju pančevačke bolnice, rekla je Medaković.

Prema rečima predstavnice za štampu opšte bolnice u Zrenjaninu Maje Sladojević, "povrede obojice su prvog stepena hitnosti" - jedan je primljen sa gelerima po celoj levoj polovini tela, a drugi sa gelerima po stomaku, licu, natkolenici. Urađena je dijagnostika, povređeni su zadržani na lečenju u bolnici, u stabilnom su stanju, svesni i nisu životno ugroženi, dodala je Sladojević.

Istraga je utvrdila da je do tragedije došlo u ulaznoj prostorji u kafić, kada je nakon svadje sa obezbedjenjem Saša B. aktivirao ručnu bombu N75.



Prema saznanjima "Blica", trojica poginulih su u društvu nemačkog državljanina Stefana Hana došli u diskoteku, ali obezbeđenje nije htelo da ih pusti u lokal. Izbila je svađa, a zatim je došlo i do fizičkog obračuna.

Prema navodima pančevačke televizije, druga dvojica poginulih pokušali su da spreče Sašu B. da aktivira bombu, kao i da on udje u drugi deo lokala, u kome je bilo oko 150 gostiju.

Ugostiteljski objekat "Dama" je radio uprkos tome što je pre nekoliko meseci dobio zabranu obavljanja delatnosti. Detaljnije o tome čitajte OVDE.

(Beta, Tanjug, Blic)

Foto: print screen video rts
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bomba odnela tri života

Izvor: RTS, 03.Jun.2012

U eksploziji bombe u banatskom mestu Idvor stradale tri osobe, a osam povređeno. Bombu aktivirao Saša B. posle svađe sa obezbeđenjem kafića, koje grupi mladića nije dozvolilo da uđe u objekat...Tri osobe su poginule a osam je teže i lakše povređeno u banatskom mestu Idvor, kada je u kafeu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.