Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2012, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolnica tvrdi da je trudnici pružena adekvatna zaštita

JAGODINA -

Opšta bolnica u Jagodini saopštila je danas da je pokojnoj trudnici Nataliji Arsić (23) pružena adekvatna zdravstvena zaštita u toj bolnici.

Kako se navodi u saopštenju, ona je "najbrže moguće", uz medicinsku pratnju, upućena na viši nivo lečenja u Klinički centar u Kragujevcu, koji je imao uslove za njeno dalje zbrinjavanje.

U saopštenju se precizira da se trudnica u petom mesecu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trudnoće Službi ginekologije bolnice u Jagodini prvi put javila 6. aprila u 15.35 zbog bolova u trbuhu, nakon čega je otpuštena kući uz terapiju i savet da se, ukoliko bolovi ne prestanu, ponovo javi.

Kako je navedeno, trudnica je nakon dva sata ponovo došla u bolnicu, zbog pojačanih bolova u trbuhu i tada je sve vreme bila pod nadzorom lekara.

Dodaje se da se njeno stanje oko 22 sata "naglo pogoršalo i počela je da gubi svest u vidu epileptičnog napada".

Nakon terapije i prekida napada, stanje pacijentkinje se stabilizovalo, a prisutni su bili ginekolog, anesteziolog i neurolog, piše u saopštenju.

Kako je saopšteno, pacijentkinja je negirala ranije epileptične napade, povrede glave i glavobolju, a oko ponoći dolazi do naglog pogoršanja njenog opšteg stanja koje je neurologu ukazivalo na unutrašnje moždano krvarenje.

Konzilijum lekara donosi odluku da se trudnica hitno uputi u Kliničko-bolnički centar u Kragujevcu, u pratnji ginekologa, anesteziologa i anestetičara, a u sanitetskom vozilu pacijentkinji, koja je bila bez svesti ali sa stabilnim vitalnim funkcijama, bio je obezbeđen kiseonik, aparat za aspiraciju i monitoring.

Nakon prijema u Urgentnom centru KBC u Kragujevcu urađene su gasne analize iz arterijske krvi čiji su rezultati bili u granicama normalne vrednosti, piše u saopštenju.

Direktor Opšte bolnice u Jagodini Darko Miletić je rekao da je Ministarstvo zdravlja sprovelo procenu kvaliteta stručnog rada lekara čiji će izveštaj naknadno biti dostavljen.

Policija i tužilaštvo rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti pod kojima je preminula Natalija Arsić, po krivičnoj prijavi koju je podnela porodica preminule.

Porodica Natalije Arsić, koja je umrla 13. aprila, najavila je za sutra još jedan miran protest ispred jagodinske bolnice na kome će zahtevati što hitnije rešavanje slučaja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Trudnica bila adekvatno zbrinuta"

Izvor: B92, 18.Apr.2012

Jagodina -- Trudnici Nataliji Arsić iz Ribara, koja je 13. aprila umrla u 5. mesecu trudnoće, pružena adekvatna zdravstvena zaštita u bolnici u Jagodini, tvrdi rukovodstvo..."Pružena joj je zdravstvena zaštita po savremenim medicinskim doktrinama i protokolima za lečenje, na sekundarnom nivou,...

Nastavak na B92...

Bolnica tvrdi da je trudnici pružena adekvatna zaštita

Izvor: Danas, 18.Apr.2012

Opšta bolnica u Jagodini saopštila je juče da je pokojnoj trudnici Nataliji Arsić (23) pružena adekvatna zdravstvena zaštita u toj bolnici. Kako se navodi u saopštenju, ona je „najbrže moguće“, uz medicinsku pratnju, upućena na viši nivo lečenja u Klinički centar u Kragujevcu, koji je...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.