Austrijski Šibel počeo gradnju fabrike u Jagodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 14:39

Austrijski Šibel počeo gradnju fabrike u Jagodini

Kompanija Šibel (Schiebel) iz Austrije danas je u Industrijskoj zoni u Jagodini počela izgradnju fabrike za proizvodnju aktuatore i elektromašinskih elemenata za rafinerije i nuklearne elektrane.

Početak izgradnje označili su predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Markovic - Palma, zastupnik Šibela za Srbiju Gvozden Dželatović i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, a svečanosti je prisustvovao veliki broj građana Jagodine.

Marković je podsetio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je na mestu gde je sada Industrijska zona, "bio rit a danas je ovde nekoliko fabrika među kojima i tri iz Italije, koje sa uspehom posluju i zapošljavaju radnike".

"Dovođenjem stranih investitora i ubrzanom izgradnjom fabrika, značajno smanjujemo broj nezaposlenih i ja molim naše građane, da ne biraju poslove, da ne čekaju da se zaposle u struci, da prihvate poslove koji im se nude, a da se kasnije kada se za to ukaže prilika zaposle u struci za koju se završili škole i fakultete", poručio je Marković.

Izgradnju fabrike u Jagodini Marković je sa vlasnikom Klausom Šibelom, koji danas iako najavljen nije došao, dogovorio u decembru u Beču i gradnja je trebalo da počne pre tri meseca, ali zbog pandemije čekalo se do danas.

Vrednost investicije je preko milion evra, biće završena do kraja godine i za početak će zapošljavati oko 25 radnika, a kasnije do 100, izjavio je Dželatović.

Reč je o kompaniji iz Beča koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom za rafinerije i nuklearne elektrane a najviše proizvodi aktuatore - pretvornike, koje plasira u gotovo sve zemlje sveta.

Kompanija ima tri partnera u Evropi i sedam u ostatku sveta, a fabrika u Beču zapošljava 120 radnika i sve je automatizovano.

Marković je danas najavio i jednog nemačkog investitora, koji u ponedeljak počinje da dovozi mašine u Jagodinu, a proizvodiće auspuhe za automobile BMW i šrafove. Za početak će raditi u zakupljenom prostoru i zapošljavaće oko 300 radnika.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.