Akcija Udruženja veterana 63. Padobranske brigade: Sinu heroja potrebna pomoć

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2019, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija Udruženja veterana 63. Padobranske brigade: Sinu heroja potrebna pomoć

Udruženje veterana 63. Padobranske brigade pokrenulo je akciju pomoći za Lazara Milutinovića (28), koji od rođenja boluje od cerebralne paralize. Lazar je sin prekaljenog ratnog druga i heroja sa Košara, zastavnika Vladana Milutinovića - Jagodinca. On je preminuo 2015. usled posledica moždane aneurizme. Na njegovim ratnim drugovima je časna obaveza da se brinu o Lazaru, koji je delimično nepokretan, u invalidskim kolicima. - Lazar je rođen kao zdravo dete u šestom mesecu trudnoće, nakon čega je proveo tri meseca u bolničkom inkubatoru. Pri kraju trećeg meseca, inkubator se pokvario i Lazar je ostao bez kiseonika, što je dovelo do oštećenja njegovog centralnog nervnog sistema. Roditeljima je rečeno da je njegovo stanje veoma loše i da neće dugo živeti. Od tada, Lazar se leči i rehabilituje svim ponuđenim mogućnostima, o trošku svoje porodice i bez mnogo pomoći sa strane. Trenutno pati od deformiteta oba stopala, kontrakture zglobova kolena i dislokacije obe čašice. Zbog svega toga otežano se kreće i pati od jakih i čestih bolova u kolenima i stopalima - navodi se na sajtu Udruženja veterana 63. Padobranske brigade.
Lekari su mu predložili niz ortopedsko-hirurških operacija kojima bi mu se produžili butni mišići, stabilizovale obe čašice i izvršila korekcija oba stopala. Ljudi dobre volje koji žele da pomognu Lazaru, novac mogu da uplate na dinarski 200-117336018-21 ili devizni 200-117336140-43. Novosti
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.