Nastavak suđenja Ivanu Bogdanovu

Izvor: Glas javnosti, 19.Dec.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja Ivanu Bogdanovu

BEOGRAD - Suđenje jednom od vođa navijača "Crvene zvezde" Ivanu Bogdanovu, zbog učestvovanja u masovnoj tuči pre košarkaške utakmice Partizan-Crvena zvezda odigrane 13. juna 2006, trebalo bi da se nastavi u ponedeljak saslušanjem svedoka u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Bogdanov će na optuženičku klupu biti doveden je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pritvora Okružnog zatvora, koji mu je određen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo.Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo.

Bogdanovu se sudi za krivično delo sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti u sticaju sa nasilničkim ponašanjem.

Veštaci su u nalazu konstatovali da je Bogdanov bio neuračunljiv u trenutku izvršenja dela, pošto je primio jak udarac u glavu.

Na početku suđenja, krajem juna, Bogdanov je negirao krivicu i izjavio da se uopšte ne seća događaja.

"Jedino čega se sećam jeste trenutak kada sam, zajedno sa nekoliko mojih drugara, ušao u autobus i krenuo na utakmicu. U tom trenutku, osetio sam kako me neko sa leđa udara po glavi i sledeće čega se sećam je trenutak kada me lekari skidaju u Urgentnom centru i zatim buđenje kod kuće, kada me majka tera da jedem.Tada sam primetio da na ruci imam gips", ispričao je tada Bogdanov.

Pritvor mu je određen odmah po deportaciji iz Italije 24. maja, gde mu je zatvorska kazna od tri godine i tri meseca zatvora, zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija - Italija u oktobru prošle godine u Đenovi, zamenjena proterivanjem i zabranom ulaska u zemlje EU u narednih pet godina.

Odmah po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla", uhapšen je i sproveden u Okružni zatvor u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

U sredu počinje novo suđenje Mladićevim jatacima

Izvor: Glas javnosti, 19.Dec.2011

BEOGRAD - Ponovljeno suđenje optuženima za skrivanje Ratka Mladića od 2002. do 2006. godine trebalo bi da počne u sredu, 21. decembra, u Prvom osnovnom sudu u Beogradu...Desetoro optuženih, koji su ukinutom presudom iz decembra prošle godine oslobođeni optužbi ili je protiv njih odbijena optužba...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.