Bogdanov ostaje u pritvoru

Izvor: Blic, 25.Okt.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanov ostaje u pritvoru

BEOGRAD - Ivan Bogdanov, optužen za napad na policajce za vreme košarkaške utakmice Partizan - Crvena zvezda 2006, ostaće u pritvoru nakon što je danas sudsko veće kojim predsedava Ivana Ramić odbilo predlog odbrane da se on brani sa slobode.

Suđenje Bogdanovu biće nastavljeno u sredu, 2. novembra.

Na današnjem ročištu saslušani su sudski veštaci, profesor Dušan Dunjić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << specijalista za sudsku medicinu i profesor Aleksandar Jovanović, specijalista za neuropsihijatriju, koji su ostali pri prvobitnom stavu da je Bogdanov u trenutku incidenta bio privremeno neuračunljiv.

Na pitanje tužioca da li može da se utvrdi trenutak kada je nastupila neuračunljivost, sudski veštak Dunjić rekao je da se to desilo u trenutku povređivanja. Veštaci, međutim, nisu mogli sa stopostotnom sigurnošću da kažu kada je Bogdanov tačno zadobio pomenutu povredu.

Svedočenje sudskih veštaka biće nastavljeno na narednom ročištu, pošto danas nije moglo da bude završeno zbog službenih obaveza jednog od njih.

Saša Milovanović, branilac Bogdanova, rekao je da je optuženi žrtva državne represije i da je on trenutno u zatvoru samo zbog incidenta u Đenovi, a da bi po svakom drugom osnovu trebalo da mu bude dozvoljeno da se brani sa slobode.

Ivan Bogdanov se nalazi u pritvoru od 24. maja, nakon deportacije iz Italije, gde mu je zatvorska kazna od tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija - Italija u oktobru prošle godine u Đenovi zamenjena proterivanjem i zabranom ulaska u zemlje EU u narednih pet godina.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo.

Bogdanovu se sudi za krivično delo sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti u sticaju sa nasilničkim ponašanjem.

Na početku suđenja, krajem juna, Bogdanov je negirao krivicu i izjavio da se uopšte ne seća događaja.

- Jedino čega se sećam jeste trenutak kada sam, zajedno sa nekoliko mojih drugara, ušao u autobus i krenuo na utakmicu. U tom trenutku, osetio sam kako me neko sa leđa udara po glavi i sledeće čega se sećam jeste trenutak kada me lekari skidaju u Urgentnom centru i zatim buđenje kod kuće, kada me majka tera da jedem. Tada sam primetio da na ruci imam gips - ispričao je tada Bogdanov.

Povezane vesti: Nalaz veštaka ide u korist Ivanu Bogdanovu Danas suđenje Ivanu Bogdanovu I Zver hoće narukvicu Počinje suđenje Ivanu Bogdanovu Kolovođa nereda u Đenovi ismevao sudiju
Pogledaj vesti o: Košarka,   Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbijen zahtev Bogdanova

Izvor: B92, 25.Okt.2011

Beograd -- Sudsko veće odbilo predlog odbrane Ivana Bogdanova, kome se sudi zbog učešća u tuči i napada na službeno lice na košarkaškoj utakmici, da se brani sa slobode...Odbrana Ivana Bogdanova tražila je od suda da ga pusti na slobodu, jer smatra da je 2006, kada je izbila tuča navijača...

Nastavak na B92...

Bogdanov ostaje u pritvoru

Izvor: Danas, 25.Okt.2011

Ivan Bogdanov, optužen za napad na policajce za vreme košarkaške utakmice Partizan - Crvena zvezda 2006, ostaće u pritvoru pošto je juče sudsko veće Prvog osnovnog suda, kome predsedava sudija Ivana Ramić, odbilo predlog odbrane da se Bogdanov brani sa slobode.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.