Promovisan Commodore Amiga Mini PC

Izvor: B92, 22.Mar.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promovisan Commodore Amiga Mini PC

Kompanija Commodore USA predstavila je nove modele svojih klasičnih računara iz osamdesetih i na jedinstven način ujedinila dva najpopularnija model Commodore i Amiga u novi Commodore AMIGA mini PC.

Uz ovaj model predstavljeni su i C64x Supreme, novi VIC mini i moćniji VIC-Slim sa HDMI izlazom. Novi modeli su već dostupni preko www.CommodoreUSA.net.

Novi Commodore AMIGA mini model zasnovan je Intel i7-2700k procesoru na 3.5 Ghz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Quad-Core tehnologijom, ima 16Gb RAM DDR3 1333MHz kao i NVIDIA® GeForce® GT 430 GPU sa 1GB DDR3 memorije. Mašina je opremljena harddiskom od 1 TB, sa dve WiFi antene i bluetoothom. Kućište minija je izuzetno malih dimenzija i izrađeno je od alumijuma. U kućištu se nalazi i Blu-Ray, a postoje i dva slota za još dva harddiska od 2.5". Kućište je dimenzija 20x20x8cm, a krasi ga i klasični AMIGA logo ugraviran na prednjoj strani.

Model C64x, apgrejdovan je sa Intelovim novim D2700 dual core 2.13 Ghz procesorom i nVidia GeForce GT 520 (512Mb) grafičkom kartom. Takođe, povećana mu je i radna memorija na 4Gb (DDR3 1066), harddisk je od 1 ili 3 TB (opciono 300 ili 600 Gb SSD), ugraćen mu je multi-card reader, kao i WiFI, Bluetooth, DVI i HDMI izlazi, 7.1 HD zvuk, 2xUSB 3.0 i 4xUSB 2.0, Blu-ray i WiFi antene.

Model VIC mini ima specifikacije identične C64x Supreme, ali u elegantnom kućištu AMIGA mini.

CEO Commodorea, Beri Altman je na promociji novih modela rekao:"Ovo je istorijski dan za nas. Tim je dugo radio da ostvari našu viziju i da ujedini brendove Commodore i AMIGA i u tome smo i uspeli sa Commodore AMIGA mini PC-jem."

Galeriju novih Commodore računara pogledajte ovde.
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Commodore se vratio

Izvor: Domino Magazin, 22.Mar.2012

I mnogo je sladak, ali i malo opasan..Nećete verovati ali Commodore ima novi računar! Prvi posle 20 godina i zove se naravno Amiga!..I to je baš pravi originalni Commodore koji bi trebalo da povrati slavu i bogatstvo legendarne kompanije. Amiga mini podseća na Mac Mini, ali to je jedina sličnost....

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.