Intelu finansijska injekcija Vašingtona za razvijanje vojne tehnologije

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 18:44

Intelu finansijska injekcija Vašingtona za razvijanje vojne tehnologije

Vlada SAD planira da uloži oko 3,5 milijardi dolara u korporaciju Intel, u proizvodnju poluprovodnika i drugih visokotehnoloških komponenti za vojnu industriju.

Ovu informaciju je preneo Blumberg, pozivajući se na anonimne izvore u američkom Kongresu.

Vašington će investirati u Intel u sklopu nove runde finansiranja američke industrije visoke tehnologije. Nacrt ovih ulaganja je trenutno na razmatranju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u američkom Kongresu, a izvori navode da će Vlada SAD dodeliti Intelu novac u roku od tri godine.

Kompanije Global faundris (GlobalFoundries) i američka podružnica britanske firme BAE Sistems su ranije od Vašingtona dobile 1,5 milijardi dolara za razvoj vojne tehnologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.