Intel plaća kompanijama da koriste njegove čipove

Izvor: B92, 19.Jan.2014, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel plaća kompanijama da koriste njegove čipove

Zašto je Intel ubeđen da će ove godine biti isporučeno 40 miliona tableta sa njegovim Bay Trail procesorima? Ovo bi mogao da bude jedan od razloga...

Intel želi da ove godine ozbiljno uđe na tržište tableta, a jedan od načina da to postigne moglo bi da bude sufinansiranje proizvođača tableta.

„Suprotni prihod“, kako Intel naziva ovu praksu, jeste plaćanje proizvođačima tableta da usvoje njegob Bay Trail procesor zato što je kompaniji potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da uhvati priključak sa konkurencijom.

„Nije neobično da aktiviramo ovakve programe kako bi motivisali mušterije i ubrzali rast tržišta za naše proizvode i vrlo smo jasni u vezi sa našim planovima kada je tržište tableta u pitanju“, stojiu sopštenju kompanije poslatom sajtu Cnet.

Kompanija takođe nije imala nameru da krije svoje planove pošto su oni saopšteni na sastanku sa investitorima u novembru 2013. godine.

Pogledajte šta je na tom sastanku izjavila Stejsi Smit, šef finansija kompanije:

„Bay Trail je dizajniran za premijum tablete, a dosta rasta zabeleženo je u nižem rangu tržišta tabčeta. Zato smo doneli odluku da proširimo tržište za Bay Trail procesore. I, dok ima odlične performanse i sposobnosti, Bay Trail ne poseduje potreban nivo za integraciju koju tipično vidimo kod jeftinijih tableta i njihovih komponenti. Naš cilj jeste da učetvorostručimo naše prisustvo i ciljamo na 40 miliona jedinica. Želimo da u 2014. uhvatimo potreban zalet a kako bi to uspeli, moramo da budemo agresivni i ponudimo im finansijska sredstva kako bi mogli da prebrode razliku u ceni komponenti koje će koristiti“.

Ovo nije prvi put da se Intel odlučio na ovakav potez.

Kompanije je 2011. godine stvorila poseban Ultrabook fond u vrednosti od 300 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Intel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.