Intel plaća za korišćenje čipova

Izvor: ITsvet.com, 21.Jan.2014, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intel plaća za korišćenje čipova

Intel želi da postane veoma važan igrač na tržištu tablet računara u toku ove godine, a jedan od načina da to učini jeste kontra prihod, termin koji je do sada bio ignorisan od strane velikog broja ljudi. U suštini, sve se svodi da to da Intel plaća proizvođačima tablet računara da prihvate Bay Trail Atom čipove. Zvanični predstavnik kompanije Intel navodi da ovaj proizvođač ne krije ovu činjenicu te da je to samo jedna od inicijativa za ubrzanje prihvatanja njihovih proizvoda na tržištu, što jasno ukazuje na njihovu želju da dodatnim proširenjem i rastom na tržištu tablet računara.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Google se fokusira na 8“ tablete

Izvor: ITsvet.com, 21.Jan.2014

Budući da je na potražnju za drugom generacijom njihovog Nexus 7 modela veliki uticaj imala odlična ponuda niskobudžetnih 7“ tablet računara, Google planira da se fokusira na tržište 8“ modela sredinom ove godine. Google navodi da je zbog povoljne cene 7“ modela potražnja daleko ispod očekivane...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.