AMD Zen čip menja situaciju na tržištu

Izvor: ITsvet.com, 07.Maj.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMD Zen čip menja situaciju na tržištu

Nedavno predstavljeni AMD-ovi čipovi nisu imali preterani uticaj na Intel-ovu dominantnost na PC tržištu, ali novi čipovi bazirani na AMD Zen arhitekturi mogli bi u potpunosti da izmene tu situaciju. AMD je najavio novu FX liniju i sedmu generaciju čipova A serije koji će se od naredne godine naći u desktop i laptop računarima. Ovi čipovi su bazirani na Zen-u, za čiji je razvoj bio zadužen Jim Keller, koji je bio vodeći dizajner čipova za iPad i iPhone uređaje kompanije Apple sve dok ga AMD nije angažovao pre tri godine. Novi AMD čipovi će biti direktna konkurencija čipova kodnog naziva Skylake koji će pojaviti u tablet, laptop i desktop računarima ove godine.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMD HBM je još uvek misterija

Izvor: ITsvet.com, 08.Maj.2015, 09:03

AMD je tizovao njihovu novu HBM memoriju visokog propusnog opsega koja će se na tržištu pojaviti u narednom periodu. Mark Papermaster, tehnološki direktor i viši potpredsednik kompanije u toku nedavno održane konferencije pomenuo je da će novi grafički proizvod odlikovati HBM. On je istom prilikom...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.