UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZVLAČENJA OLUPINE RUSKOG HELIKOPTERA: Pao na zaleđeno jezero, poginula iskusna posada, VERUJE SE DA JE OVO UZROK TRAGEDIJE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 01:14

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZVLAČENJA OLUPINE RUSKOG HELIKOPTERA: Pao na zaleđeno jezero, poginula iskusna posada, VERUJE SE DA JE OVO UZROK TRAGEDIJE (VIDEO)

Pokrenuta je i istraga oko ovog tragičnog incidenta.

Tela sva tri člana posade helikoptera Mi-8 koji se srušio u Onješko jezero pronađena su u Kareliji, navodi Telegram kanal ruskog Istražnog komiteta.

- Izvršen je pregled helikoptera izvučenog sa dna Onješkog jezera, koji se srušio u Republici Kareliji. Pronađena su tela sva tri člana posade. Naloženi su sudsko-medicinski pregledi, letačko-tehnički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pregledi, a rođaci su pregledali tela i prepoznali ih - saopštilo je odeljenje.

Napominje se da istražitelji nastavljaju istragu.

U nedelju, 4. februara, helikopter Mi-8 Ministarstva za vanredne situacije prestao je da komunicira u Kareliji.

Letela je iskusna posada sa hiljadama sati leta. Kasnije se ispostavilo da se letelica srušila u jezero Onjega, 11 kilometara od obale.

Kako je za RIA Novosti rekao predstavnik hitnih službi, uzrok nesreće je moglo biti kršenje pravila o bezbednosti letenja. U letelici su bili Artur Parfenčikov, Vladimir Evsejev, Sergej Nosov i Vladimir Bilida.

Spasioci su u ponedeljak pronašli teško oštećen trup Mi-8 na dubini od 42 metra.

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak zbog kršenja pravila bezbednosti saobraćaja i rada vazdušnog saobraćaja.

Izvor: Srbija Danas/RIA Novosti/Kurir/Đ.M./M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.