REBIĆ O SINOĆNIM PROTESTIMA: Građani Srbije se mogu osećati bezbedno, policija reagovala profesionalno

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 10:46

REBIĆ O SINOĆNIM PROTESTIMA: Građani Srbije se mogu osećati bezbedno, policija reagovala profesionalno

Direktor policije Vladimir Rebić obraća se javnosti u 10 časova povodom sinoćnjih događaja u Beogradu.

Rebić je prethodno izjavio da je policija tokom sinoćnjih protesta "krajnje uzdržano reagovala", te da je oko 23 časa upotrebila hemijska sredstva.

Povređena su najmanje 43 policajca.

- Okupljanje je bilo neprijavljeno. Nakon prvih pola sata desio se incident koji je ukazao na to šta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << možemo da očekujemo. Skup ljudi nije dozvolio da kola hitne pomoći prođe. Kasnije oko 22 i 20 minuta jedna gurpa od više desetina je izvršila pritisak na Skupštinu. Policja je do tada nije upotrebila silu, ali su nakon toga svojim telima su odgurnla nasilnike. U narednih sat ipo vremena je bilo koškanaja. Policja je sve vreme bila uzdržana. Nakon toga nasilnici su se odlučili za radiaklnije mere – rekao je Rebić na današnjoj konferenciji.

Kako je rekao tek onda je došlo do upotrebe hemikalije – suzavca.

-Uhapšene su 23 osobe zbog nereda- kaže Rebić. Dodaje da je zapaljeno pet policijskih vozila, a povređena su i tri konja. Kaže da je oštećena imovina grada, ali i da je oštećena.

 - Smatram da je postupanje polcijskih službenika bilo profesioalno. Brzo smo stavili javni i redni mir pod kontrolu – rekao je Rebić. On je dodao da nakon analize video nadzora identifikovani će biti svi koji su pravili nemire i da će da odgovaraju.

Rebić je dodao da su građani Srbije bezbedni i podvukao da će ih policija zaštiti od svakog pokušaja huliganstva.

-Do sada je identifikovano jedno lice, ono je palilo dva vozila. Prikupljamo dokaze. Imamo oštećenje i privatnih vozila - dodaje Rebić.

Sinoćnje ponašanje na ulicama grada Rebić je okarakterisao kao „skandalno ponašanje“.

Naglašava da je policija reagovala uzdržano.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rebić o događajima ispred Skupštine: Privedena 24 učesnika nasilja, okupljeni nisu hteli da propuste kola Hitne pomoći (UŽIVO)

Izvor: Večernje novosti, 08.Jul.2020

Direktor policije Vladimir Rebić obratio se javnosti u 10 časova povodom sinoćnjih događaja u Beogradu rekavši da je MUP priveo 24 osobe posle sinoćnjeg nasilja. BEOGRAD - Direktor policije Vladimir Rebić obratio se javnosti u 10 časova povodom sinoćnjih događaja u Beogradu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.