Izvor: Vostok.rs, 16.Okt.2014, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori dve Koreje na najvišem nivou, prvi posle sedam godina

16.10.2014. -

Najviše vojno rukovodstvo dve Koreje, Severne i Južne, održalo je pregovore o uklanjanju vojne napetosti, prvi put posle sedam godina, preneli su južnokorejski mediji.

Nije poznato na čiju inicijativu su održani mirovni pregovori. Ministarstva odbrane obe zemlje odbila su da odgovore na to pitanje.

Nije isključeno da su tokom razgovora razmotreni najnoviji incidenti.

Protekle nedelje brod severnokorejske ratne mornarice narušio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je pomorsku granicu, nakon čega su patrolni brodovi dve zemlje oko deset minuta razmenjivali vatru. Kasnije je Severna Koreja otvorila vatru na južnokorejske balone koji su bacali letke, na kojima se kritikuje severnokorejski režim.

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.