OEBS: Nije bilo lažiranja, kutije su bile zapečaćene, kontrolori Srpske su bili tu

Izvor: Press, 20.Nov.2013, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Nije bilo lažiranja, kutije su bile zapečaćene, kontrolori "Srpske" su bili tu

On je rekao da je glasački materijal, prema odluci CIK-a, prebačen u Centar za prebrojavanje u Kosovu Polju, jer su smatrali da je tamo bezbednije, rukovodeći se onim što se dogodilo 3. novembra, kada su izbili incidenti, a glasački materijal uništen.

"Nije na nama bilo da odlučujemo, jer je o tome odlučivala Komisija u Prištini", rekao je Gaon u intervjuu današnjoj "Politici".

On je kazao da je u konvoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u kome je bilo nekoliko autobusa i džipova sa oznakama OEBS-a, a pod pratnjom Kfora, Euleksa i kosovske policije, bilo više od 130 članova i predsednika biračkih odbora. 

Poslednja biračka kutija izneta je iz osnovne škole "Sveti Sava" u 20.30 časova i sav glasački materijal sa 27 biračkih mesta je iz južne Mitrovice krenuo ka Kosovu Polju.

U vozlima OEBS-a bili su predsednici biračkih odbora, u pojedinim i po jedan član biračkih odbora i ni u jednom momentu konvoj nije bio bez nadzora, tvrdi Gaon i dodaje da su nešto posle 22 sata stigli u Centar za prebrojavanje gde su zapečaćene glasačke kutije tu, na licu mesta otvarane, a tome je prisustvovalo i 27 predstavnika GI "Srpska".

On je podsetio da su na eventualne incidente ukazivali prethodnih dana neki mediji, jer je javno mnjenje upozoravano da se spremaju grupe od po 20 ekstremnih ljudi koji ponovo mogu da izazovu incidente.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.